Vaslui: Poliţistul de frontieră care a rănit grav un copil pe trotuar şi apoi a fugit a fost arestat

Poliţistul de frontieră care a rănit grav un copil, duminică, pe un trotuar din Huşi, iar apoi a fugit de la locul accidentului a fost arestat preventiv, marţi după-amiază, după ce bărbatul s-a predat Poliţiei la o zi de la eveniment, iniţial determinând-o pe soţia sa să-şi asume vina.

115 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Poliţistul de frontieră care a rănit grav un copil pe trotuar şi apoi a fugit a fost arestat

Vaslui: Poliţistul de frontieră care a rănit grav un copil pe trotuar şi apoi a fugit a fost arestat (Imagine: Shutterstock)

Judecătoria Huşi a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele poliţistului de frontieră Andrei Andrunache, sub acuzaţiile de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce a lovit un copil cu maşina pe trotuar, iar apoi a fugit din zonă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistraţii din Huşi au acceptat propunerea Parchetului în acest caz, după ce poliţiştii au solicitat procurorilor, în baza probatoriului, arestarea preventivă a şoferului care nu şi-a asumat responsabilitatea producerii accidentului.

În fapt, poliţistul de frontieră circula, duminică după-amiază, cu o maşină înmatriculată în Anglia pe şoseaua principală care tranzitează municipiul Huşi când, la un moment dat, pe fondul vitezei, după cum afirmă martorii, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a lovit în plin un copil aflat pe trotuar, rănindu-l grav. Ulterior, maşina a dărâmat gardul unei locuinţei pe o porţiune de câţiva metri şi, în final, după ce s-a rotit la 180 de grade, s-a oprit în curtea casei respective.

Şoferul, care suferise leziuni la faţă, a fugit de la locul accidentului. Pe timpul desfăşurării cercetărilor de către poliţişti, în zonă a apărut soţia poliţistului de frontieră, care le-a declarat anchetatorilor că ea se afla la volanul maşinii în momentul producerii accidentului, fiind însă contrazisă de martorii evenimentului.

Abia a doua zi Andrei Andrunache s-a predat Poliţiei şi, după mai multe ore de audieri, a recunoscut că el a fost autorul accidentului. În consecinţă, poliţiştii vasluieni au decis să ia măsura reţinerii pe 24 de ore pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

În ceea ce-l priveşte pe copilul accidentat, un băiat de 13 ani, acesta se află internat la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" Iaşi, unde medicii l-au diagnosticat cu contuzie abdominală, contuzie pulmonară, traumatism cranio-cerebral şi fracturi multiple la picioare, care necesită intervenţie chirurgicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici