Vaslui: Trei focare de varicelă cu 40 cazuri de infecţii la copii, confirmate în grădiniţe din judeţ

Trei focare de varicelă, cu 40 de cazuri de infecţii la copii cu vârste de până la şapte ani, au fost confirmate în grădiniţe din municipiile Vaslui şi Bârlad, unităţile de învăţământ respective intrând sub stricta monitorizare epidemiologică a autorităţilor sanitare pentru a preveni extinderea lor.

107 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Trei focare de varicelă cu 40 cazuri de infecţii la copii, confirmate în grădiniţe din judeţ

Vaslui: Trei focare de varicelă cu 40 cazuri de infecţii la copii, confirmate în grădiniţe din judeţ (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a confirmat existenţa unor focare de varicelă în trei unităţi de învăţământ preşcolar din judeţ, acolo unde 40 de copii, cu vârste de până la şapte ani, au fost diagnosticaţi cu această boală transmisibilă.

Cele mai multe cazuri de boală sunt la Grădiniţa nr. 15 Vaslui, cu 22 de preşcolari infectaţi, şi la Grădiniţa nr. 5 din acelaşi municipiu, unde 13 copii au contractat boala. De fapt, această unitate de învăţământ se confruntă cu un al doilea focar de varicelă din această iarnă, după ce în prima parte a sezonului rece alţi 42 de preşcolari s-au îmbolnăvit de varicelă.

"Cel de-al treilea focar în evoluţie, însă unde avem, deocamdată, cinci cazuri de boală, este la grădiniţa Liceului Pedagogic Bârlad. Toate cele trei unităţi de învăţământ se află sub strictă monitorizare a autorităţilor sanitare, zilnic, la începerea cursurilor, fiind efectuat triajul epidemiologic pentru toţi copii astfel încât, de la primele semne de boală, copii să fie izolaţi la domiciliu. Cel mai important este faptul că nu avem cazuri în care să fi apărut complicaţii la pacienţi, mai ales având în vedere vârsta lor foarte mică", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX medicul şef din cadrul DSP Vaslui, Luminiţa Costache.

Pe lângă cele 40 de cazuri de varicelă, în judeţul Vaslui mai sunt confirmate şi cinci cazuri de rubeolă, alte 32 de persoane, toate cu vârsta de peste 15 ani, fiind suspicionate de aceeaşi boală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici