Vasluianca de 13 ani care a născut la o maternitate din Iaşi va ajunge într-un centru maternal

Fata în vârstă de 13 ani din Vaslui, care la sfârşitul anului trecut a născut la o maternitate din Iaşi din cauza multiplelor afecţiuni de care suferă, va ajunge împreună cu copilul într-un centru maternal, a anunţat joi conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.

285 afișări
Imaginea articolului Vasluianca de 13 ani care a născut la o maternitate din Iaşi va ajunge într-un centru maternal

Vasluianca de 13 ani care a născut la o maternitate din Iaşi va ajunge într-un centru maternal (Imagine: Shutterstock)

La o săptămână după ce a născut un copil sănătos de peste trei kilograme la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi, fata de 13 ani din Vaslui a fost anunţată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui că după externarea din spital va fi cazată într-un centru maternal din judeţ.

Adolescenta va primi din nou sprijin din partea autorităţilor statului, având în vedere că în ultimele patru luni de sarcină ea a beneficiat de serviciile centrului maternal din Bârlad.

"Deocamdată, nu ştim exact în care centru maternal va ajunge pentru că şi aceste cazări se fac în funcţie de locurile disponibile. În ceea ce priveşte soarta bebeluşului, rămâne ca minora de 13 ani şi părinţii ei să ia o decizie împreună, fiind strict problema lor", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu.

Potrivit sursei citate, fata de 13 ani va beneficia de consiliere din partea specialiştilor instituţiei pe perioada cât va sta internată în centrul maternal astfel încât să ia decizia cea mai potrivită cu privire la viitorul bebeluşului.

În ceea ce-l priveşte pe tatăl biologic al nou-născutului, acesta are, cel mai probabil, 63 de ani şi este vecin cu familia fetei.

Adolescenta de 13 ani dintr-un centru maternal din municipiul Bârlad a fost transportată, în 28 decembrie 2011, la Iaşi, cu un elicopter SMURD, după ce i s-a declanşat naşterea, fata suferind de multiple afecţiuni cardiace, renale şi pulmonare.

Fata se afla în Centrul Maternal Bârlad încă din septembrie 2011, fiind sub supravegherea specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.

Potrivit managerului Spitalului de Urgenţă Bârlad, Viorel Petcu, adolescenta avea contraindicaţii totale de a rămâne însărcinată având în vedere problemele medicale pe care le avea, precum şi vârsta ei.

Fatata, însărcinată în 37 de săptămâni, a născut la Maternitatea "Elena Doamna" prin cezariană, copilul fiind sănătos, iar intervenţia decurgând fără probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici