Vatmanul tramvaiului implicat în accidentul de la Iaşi a fost reţinut

Vatmanul tramvaiului implicat în accidentul, de luni, de la Iaşi, în urma căruia o persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite grav, a fost reţinut, miercuri seară, de poliţişti, fiind acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

92 afișări
Imaginea articolului Vatmanul tramvaiului implicat în accidentul de la Iaşi a fost reţinut

Vatmanul tramvaiului implicat în accidentul de la Iaşi a fost reţinut (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Vatmanul Cristian Diaconu a fost audiat, miercuri după-amiază, la sediul Poliţiei ieşene de către o echipă de poliţişti şi procurori, anchetatorii hotărând ca acesta să fie reţinut pentru 24 de ore, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

"A fost reţinut pentru 24 de ore, mâine (n.r. - joi) va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă", a declarat, miercuri seară, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Iaşi, procurorul Carmina Pascal.

Un accident s-a petrecut luni după-amiază, în jurul orei 14.00, în zona "Fundaţie", o zonă intens circulată din municipiul Iaşi, după ce un tramvai a intrat într-o coloană de maşini care erau oprite, pe linia de rulare a mijlocului de transport, la semafor.

Astfel, tramvaiul, care era plin cu pasageri şi care cobora Copoul, a intrat în două maşini care aşteptau la semafor şi a acroşat alte trei autoturisme aflate pe banda de lângă trotuar, după care s-a oprit într-un autobuz care staţiona şi el la semafor.

În urma accidentului, o persoană a murit, rămânând prinsă într-o maşină, sub tramvai.

De asemenea, cinci persoane au fost rănite, patru dintre acestea fiind internate la Spitalul "Sfântul Spiridon", iar un bărbat care a suferit un traumatism cranian este internat la Spitalul de Neurochirurgie. Alte două persoane au ajuns la spital în urma accidentului, însă nu au necesitat internarea.

Pe numele vatmanului Cristi Diaconu, în vârstă de 35 de ani, fusese întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici