Venezuela intră în Cartea Recordurilor cu cea mai mare orchestră din lume

Sistemul naţional de Orchestre şi Coruri de tineret şi copii din Venezuela - cunoscut sub numele de „El Sistema" - a stabilit un nou record de cea mai mare orchestră din lume, cu 8.573 de muzicieni care cântă împreună, a anunţat sâmbătă guvernul ţării.

309 afișări
Imaginea articolului Venezuela intră în Cartea Recordurilor cu cea mai mare orchestră din lume

Venezuela intră în Cartea Recordurilor cu cea mai mare orchestră din lume

Ministrul venezuelean al Informaţiilor, Freddy Nanez, şi ambasadorul rus la Caracas, Serghei Melik-Bagdasarov, i-au felicitat sâmbătă pe muzicieni într-o alocuţiune difuzată de televiziunea de stat, scrie Reuters.

Muzicienii venezueleni au interpretat Marşul Slav de Piotr Ilici Ceaikovski timp de peste cinci minute.

Recordul anterior era deţinut de o orchestră de 8.097 de muzicieni care au cântat împreună în Sankt Petersburg, Rusia.

Condiţiile cer ca muzicienii să cânte simultan, fără ca oamenii să facă schimb de instrumente sau să-şi împrumute instrumentele altora.

Guinness nu a răspuns deocamdată solicitărilor.

„El Sistema" numără aproximativ 350.000 de copii şi tineri printre rândurile sale, care cântă într-o reţea de 180 de orchestre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
venezuela,
orchestră,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici