Veniturile a mii de angajaţi, ascunse pentru a nu se plăti taxele. Poliţia face percheziţii

  • 11 percheziţii au loc în Cluj şi Arad într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 31 milioane lei
  • Percheziţiile vizează companii bănuite că au trecut în acte cheltuieli nelegale şi au ascuns veniturile a peste 7.000 de angajaţi
1314 afișări
11 percheziţii au loc în Cluj şi Arad într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 31 milioane lei. Percheziţiile vizează companii bănuite că au trecut în acte cheltuieli nelegale şi au ascuns veniturile a peste 7.000 de angajaţi pentru a nu plăti taxe.
 
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Cluj fac miercuri 11 percheziţii în judeţele Cluj şi Arad într-un dosar penal de infracţiuni de evaziune fiscală. Prejudiciul este de 31 de milioane de lei.
 
Percheziţiile au loc la locuinţele unor persoane şi la societăţile comerciale administrate de acestea, bănuite de evaziune fiscală în perioada 2014 – 2020.
 
Acestea ar fi evidenţiat în actele contabile şi în alte documente legale cheltuieli nereale, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale. Totodată, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea în documentele contabile sau în alte documente legale a impozitului pe venit al salariaţilor şi a contribuţiilor sociale, pentru peste 7.000 de angajaţi a 4 socieţăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Arad.
 
„Din cercetări a reieşit şi că s-ar fi omis înregistrarea în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale a unor venituri, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, constând în impozit pe venit a microîntreprinderilor şi impozit pe profit”, spun poliţiştii clujeni.
 
Prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31 milioane de lei, urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii, în vederea recuperării acestuia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici