Verestoy Attila, operat pentru fractura multiplă suferită la picior

Senatorul Verestoy Attila a fost operat joi dimineaţă pentru multipla fractură pe care a suferit-o la picior în urma accidentului rutier din 17 noiembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, dr. Bogdan Opriţa.

230 afișări
Imaginea articolului Verestoy Attila, operat pentru fractura multiplă suferită la picior

Verestoy Attila (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Este o fractură foarte gravă pentru care a fost nevoie de o perioadă de timp în care să se micşoreze hematomul de la picior", a spus Opriţa.

Medicul a precizat că este vorba despre o fractură complexă care va necesita o perioadă de recuperare destul de îndelungată.

"Este vorba de multiple fracturi, de aceea au fost montate mai multe plăci. Este o fractură complexă care va necesita o perioadă de recuperare destul de îndelungată", a adăugat medicul.

Va putea călca pe piciorul drept abia peste trei luni

Operaţia senatorului Verestoy Attila a durat peste patru ore, iar recuperarea despre care medicii spun că va fi bună va fi de durată, pacientul putând călca pe piciorul operat abia peste trei luni.

"Operaţia a durat peste patru ore. A fost complexă din cauza fracturii pe care o avea. Radiologic, intervenţia arată bine, iar chirurgii speră în recuperare funcţională bună", a declarat joi dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Acesta a precizat însă că timp de trei luni senatorul nu va putea călca cu piciorul operat.

Medicul care a efectuat intervenţia chirurgicală a spus că starea pacientului este stabilă, că tehnic operaţia a decurs bine. "Va exista o recuperare care ar putea fi de durată mai lungă", a spus medicul.
,
Acesta a menţionat că, dacă lucrurile merg bine, senatorul UDMR s-ar putea externa în 2 - 3 zile.

Senatorul Verestoy Attila a fost operat la mână, în 18 noiembrie, la Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Parlamentarul a fost internat la Floreasca în noaptea de 17 spre 18 noiembrie, după ce a suferit mai multe fracturi în urma unui accident rutier în care fusese implicat.

Bogdan Opriţa declara pentru MEDIAFAX că Verestoy Attila are o fractură la gambă, o fractură la o mână (pumn) şi o fractură de claviculă. Medicul preciza că Verestoy nu putea fi operat la gambă imediat, întrucât are un hematom mare şi se aşteaptă retragerea acestuia.

Verestoy a fost adus la Bucureşti, de la Cluj, cu un elicopter SMURD, care preluase şi un copil cu arsuri care a fost transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

SMURD făcea precizări ulterior cu privire la condiţiile în care au fost aduşi la Bucureşti, cu acelaşi avion sanitar, Verestoy Attila şi bebeluşul, susţinând că decizia a fost luată după discuţia cu medicii din Cluj, iar transferul senatorului, deşi întârziat din cauza prelungirii perioadei de imobilizare a fracturilor şi stabilizare, nu a pus în pericol viaţa copilului.

Accidentul în care a fost implicat Verestoy Attila a avut loc pe DN 1 (E 60), în localitatea clujeană Izvorul Crişului, după ce autoturismul pe care îl conducea a pătruns pe contrasens şi s-a ciocnit cu un tir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici