Vergu: Controlul AMPOSDRU este firesc, normal şi absolut legal

Melania Vergu a declarat că verificarea AMPOSDRU cu privire la proiectul său este firească, normală şi absolut legală, ea subliniind că toată activitatea s-a derulat conform prevederilor agenţiei, iar cheltuielile pentru amenajarea garsonierei, viitor sediu al proiectului, erau eligibile.

42 afișări
Imaginea articolului Vergu: Controlul AMPOSDRU este firesc, normal şi absolut legal

Vergu: Controlul AMPOSDRU este firesc, normal şi absolut legal (Imagine: Mihai Mitrea/Mediafax Foto)

"Sper ca acest control va fi obiectiv, corect, firesc. Acest control este absolut legal. Ei (AMPOSDRU - n.r.) sunt obligaţi să-l facă la orice sesizare. Nu pot decât să vadă şi să mă verifice încă o dată", a spus, vineri, fostul consilier al ministrului Educaţiei, Melania Vergu.

Referitor la problema amenajării spaţiului pentru derularea proiectului, Vergu a arătat că este vorba despre o garsonieră de 34 de metri pătraţi pe care şi-a propus să o reamenajeze. Ea a adăugat că o asemenea cheltuială este eligibilă.

Vergu a precizat că, în cazul proiectului, s-au respectat toate procedurile pentru că este vorba de fonduri europene, cu care "nu ne putem juca".

"OI (Organisme Intermediare - n.r.) are obligaţia să ajute pe cei care implementează proiectele, să-i monitorizeze, există un finanţist al proiectului", a mai spus fostul consilier.

Ea a arătat că nu-i este teamă de nimic, că nu regretă nimic din ceea ce a făcut şi că nu a făcut nimic imoral.

"Toţi cei care şi-au dat cu presupusul le spun foarte clar că moralitatea este o problemă foarte grea şi că, în general, cred că nu am făcut nimic imoral", a adăugat Vergu.

Întrebată dacă are vreun regret în legătură cu plecarea de la Ministerul Educaţiei, Melania Vergu a răspuns: "Am un mare regret plecând, aş fi vrut să fiu alături de echipă la finalizarea legii Educaţiei".

Directorul AMPOSDRU, Cristina Zvedei, a declarat vineri că se fac verificări preliminare cu privire la proiectul cu fonduri europene derulat de Melania Vergu, un raport în acest sens urmând să fie finalizat luni şi că deocamdată nu s-a făcut o cerere de rambursare în cadrul acestui proiect.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a decis, joi seară, eliberarea din funcţia de consilier personal a Melaniei Vergu.

Decizia lui Funeriu survine informaţiilor din presă potrivit cărora firma Melaniei Mandas Vergu, EDU-TIM Consultanţă Europeană SRL, a obţinut finanţare pentru un proiect în domeniul resurselor umane de formare profesională (POSDRU), în valoare de 4.000.000 de euro.

Presa a semnalat că atribuirea contractului firmei EDU TIM, deţinută de consilierul ministrului Educaţiei este imorală, Vergu fiind angajată a ministerului, aflându-se într-o stare de incompatibilitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici