Verificări ale Ministerului Sănătăţii la SUUB: medicii Secţiei de Ortopedie nu pot folosi aparatura de Radiologie

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii (MS) face verificări la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), după ce niciun medic de la Secţia de Ortopedie nu au primit acreditări CNCAN şi nu poate utiliza aparatura de Radiologie.

1309 afișări
Imaginea articolului Verificări ale Ministerului Sănătăţii la SUUB: medicii Secţiei de Ortopedie nu pot folosi aparatura de Radiologie

Verificări ale MS la SUUB: Medicii Secţiei de Ortopedie nu pot folosi aparatura de Radiologie

Oficialii Ministerului au precizat, pentru MEDIAFAX, că vor fi făcute verificări la spitalul din Capitală, de către Corpul de control al instituţiei.

Conform reprezentanţilor Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), Spitalul Universitar a fost verificat de această structură şi a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că aparatura nu era autorizată CNCAN şi nici medicii de la Secţia de Ortopedie.

La Spitalul Universitar sunt nouă echipamente diagbostic mobil care au avut o autorizaţie de utilizare ce a expirat în 12 ianuarie anul acesta. În urma controlului au fost date acţiuni corective cu termene de rezolvare. De asemenea, s-a aplicat o sancţiune pentru efectuarea neautorizată a activităţii de utilizare a acestor echipamente, cât şi pentru utilizarea de personal care nu posedă permis de exercitare emis de CNCAN”, a spus, pentru MEDIAFAX, Alexandru Eremia, director la inspecţii în CNCAN.

Referitor la această situaţie, managerul SUUB, Adriana Nica, spune că, din câte ştie, nicio intervenţie chirurgicală nu a fost amânată din cauza lipsei acestei autorizaţii CNCAN.

„Am înştiinţat şi am trimis pe secţie încă de săptămâna trecută adrese pentru a-mi comunica fiecare secţie ce personal deţine, care are permis CNCAN de nivel II. În absenţa unui astfel de permis CNCAN de nivel II, nimeni nu poate folosi un aparat de radiologie intra-operator. Pentru că Secţiile I şi II de Ortopedie nu aveau niciun colaborator care să deţină acest permis CNCAN de nivel II deşi în 2015 şi 2016 spitalul a plătit cursurile personalului la CNCAN şi trebuiau să meargă la examen, nu au mers să susţină examenul, evident nu au dobândit acest permis CNCAN de nivel II şi au voie să dea cu raza în sală în timpul intervenţiei chiorugicale. Am contraindicat printr-o decizie acest lucru, iar noi avem o secţie de radiologie, deschisă 24 de ore din 24, 7 zile din 7, fiind un spital de urgenţă, dacă ni se solicită de un coleg să-i ajutăm pe cel din Ortopedie, să trimitem pe cineva calificat acolo să aibă această activitatea intra-operator, am fi făcut asta. Până în acest moment nu am cunoştinţă că s-ar fi amânat o operaţie. Pot să vă spun că niciunul dintre colegii mei, medici ortopezi nu deţine acest permis CNCAN de nivel II”, a spus, pentru MEDIAFAX, Nica.

Managerul spitalului a cerut ca, până pe 12 februarie, fiecare secţie să nominalizeze medicii care vor merge la cursuri CNCAN.

„Cursurile se vor desfăşura la CNCAN în funcţie de cum au dumnealor programate aceste cursuri. Sperăm că în cea mai scurtă perioadă de dtimp şi colegii din Ortopedie să obţină aceste permise CNCAN II, aşa cum au şi colegii din Radiologie intervenţională, din Neurochirurgie, din Cardiologie intervenţională”, conform sursei menţionate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici