Veşti bune pentru şoferi. Constatarea amiabilă electronică ar putea fi posibilă începând cu data de 15 octombrie

Constatarea amiabilă electronică, anunţată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pe 27 mai 2022, ar putea fi posibilă începând cu data de 15 octombrie 2022, potrivit unor surse din piaţa financiară.

633 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru şoferi. Constatarea amiabilă electronică ar putea fi posibilă începând cu data de 15 octombrie

Constatarea amiabilă electronică, într-o lume tot mai digitalizată, este o necesitate. Odată cu această po­si­bi­litate, şoferii vor putea completa mult mai rapid formularul de constatare amiabilă direct de pe telefon, iar în acelaşi timp, asigurătorii care practică RCA vor avea acces pentru a prelua şi instrumenta mult mai rapid dosarele de daună.

„În cazul completării formularului de Constatare amiabilă de accident în format electronic, datele completate şi semnăturile olografe ale conducătorilor celor două vehicule, implicate în accident, sunt preluate de dispozitivul pe care se completează formularul“, conform noilor reglementări.

Biroul Asigurătorilor Autovehicule din România (BAAR) şi asigurătorii RCA sunt cei care dezvoltă şi care vor administra soluţiile tehnice şi vor stabili de comun acord procedura avizării daunei prin intermediul formularului de Constatare amiabilă de accident în format electronic, cu respectarea dispoziţiilor legale privind ges­tionarea riscurilor operaţionale generate de sistemele informatice utilizate de entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de ASF, conform actului normativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici