Veterinarii solicită prelungirea contractelor personalului angajat pe perioadă determinată

Federaţia Sindicală a Veterinarilor din România (FSVR) a cerut, marţi, stabilirea ştatului de funcţii şi prelungirea contractelor pentru personalul angajat pe perioadă determinată, ANSVSA urmând să stabilească o conduită pentru rezolvarea situaţiei, în funcţie de necesităţile reale din direcţii.

40 afișări

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi Federaţia Sindicală a Veterinarilor din România (FSVR) au încheiat un acord privind măsurile de reorganizare a instituţiei, discuţiile vizând şi aspecte referitoare la stabilirea ştatului de funcţii şi a prelungirii contractelor pentru personalul angajat pe perioadă determinată.

"În ceea ce priveşte prelungirea contractelor pentru personalul angajat pe perioadă determinată, Direcţia Juridică şi Resurse Umane din cadrul ANSVSA va stabili o conduită pentru rezolvarea situaţiei, în funcţie de necesităţile reale, de la nivelul fiecărei DSVSA judeţeană", informează, miercuri, ANSVSA.

Acordul încheiat de ANSVSA şi FSVR prevede asigurarea negocierii, semnării şi respectării Acordurilor sau a Contractelor Colective de Muncă la nivel de unitate, pentru toate unităţile subordonate ANSVSA, în condiţiile legii şi a participării reprezentanţilor sindicali la constituirea comisiilor de concurs sau examinare şi a comisiilor de contestaţii, organizate în vederea recrutării sau promovării funcţionarilor publici şi a personalului contractual.

De asemenea, documentul prevede şi asigurarea consultării sindicatelor, în condiţiile legii, la iniţierea de proiectelor de acte normative de interes sindical, acordarea tuturor drepturilor salariale cuvenite personalului care îşi desfăşoară activitatea în sistemul sanitar-veterinar, conform prevederilor legale în vigoare şi asigurarea evaluării sau reevaluării tuturor locurilor de muncă pentru stabilirea condiţiilor de muncă efective şi acordarea, după caz, a drepturilor salariale cuvenite personalului care îşi desfăşoară activitatea în sistemul sanitar-veterinar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici