Vezi aici ce zic ţăranii care vin în Obor să vândă în primul mall al roşiilor şi gogoşarilor

Primarii din zonele limitrofe Bucureştiului şi asociaţiile de producători vin aproape săptămânal în Sectorul 2 să negocieze pentru câteva tarabe în noua piaţă Obor, a cărei suprafaţă actuală ajunge la 21.500 de metri pătraţi. Cei mai rapizi au prins deja loc. Câteva sute de producători de legume şi fructe au ajuns, unii pentru prima dată, în mijlocul unui cartier cu 10.000 de apartamente de jur împrejur, la o jumătate de oră de mers pe jos.

45 afișări
Imaginea articolului Vezi aici ce zic ţăranii care vin în Obor să vândă în primul mall al roşiilor şi gogoşarilor

Vezi aici ce zic ţăranii care vin în Obor să vândă în primul mall al roşiilor şi gogoşarilor (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Imaginea din faţa gurii de metrou Obor nu dă niciun moment impresia că la doar câteva sute de metri fostul bazar în care a fost transformată piaţa cartierului a dispărut, locul său fiind luat de o clădire care seamănă mai degrabă a mall decât a spaţiu destinat comercializării legumelor şi fructelor.

La fiecare pas sunt amplasate "tarabe mobile" pentru reparat fermoare, printre care se plimbă comercianţii de ţigări şi telefoane la negru. În faţa pieţei Obor însă, tarabele pline de CD-uri piratate, carcase de telefon, bidoane de plastic sau papuci de casă au fost înlocuite de dubele producătorilor de zarzavaturi, puse în linie într-o parcare proaspăt marcată.

Citeşte mai multe despre noua piaţă Obor pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici