Vezi harta reorganizării sistemului spitalicesc

Ministerul Sănătăţii a început procesul de reorganizare a sistemului spitalicesc, urmând ca dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi care există în prezent, atât în reţeaua proprie, cât şi în administrarea autorităţilor locale, 182 unităţi să rămână fără personalitate juridică şi să se reorganizeze în secţii exteriore.

154 afișări
Imaginea articolului Vezi harta reorganizării sistemului spitalicesc

Vezi harta reorganizării sistemului spitalicesc (Imagine: Infografic Mediafax Foto)

Dintre cele 182 de spitale, 111 unităţi sanitare vor fi comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă.

VEZI AICI HARTA REORGANIZĂRII SISTEMULUI SPITALICESC

Vezi listele spitalelor propuse pentru reprofilare şi comasare

"Reorganizarea spitalelor este unul dintre cele mai importante obiective de anul acesta, determinat de funcţionalitatea sistemului şi de tratamentul corespunzător aplicat pacientului, şi mai puţin de problemele financiare, cu toate că şi acestea sunt importante", a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Cseke Attila.

În ceea ce priveşte reprofilarea unităţilor sanitare, Ministerul Sănătăţii şi cel al Muncii vor derula în perioada 1 aprilie 2011- 31 decembrie 2013, programul "Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice".

În cele 71 de cămine pentru persoane vârstnice vor primi asistenţă între 2.500 - 4.800 de bătrâni.

Comasarea sau reprofilarea celor 182 de unităţi sanitare este rezultatul unei evaluări pe care Ministerul Sănătăţii a realizat-o în colaborare cu direcţiile de sănătate publică şi autorităţile locale timp de mai multe luni de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici