GEST UMANITAR  Viceprimarul Craiovei pune la dispoziţia refugiaţilor apartamentul în care a locuit fiul său. Legătură dintre tragedia din familia Aureliei Filip şi drama ucraineană

  • În septembrie 2020, fiul Aureliei Filip, viceprimar în Craiova, murea în accident de maşină, în Bulgaria, iar la aproape doi ani distanţă, femeia este dispusă să ajute nişte străini aflaţi la necaz.
8467 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul Craiovei pune la dispoziţia refugiaţilor apartamentul în care a locuit fiul său. Legătură dintre tragedia din familia Aureliei Filip şi drama ucraineană

Aurelia Filip FOTO: Facebook Rela Filip

Aurelia Filip, viceprimar în Craiova, a anunţat public, într-o postare pe Facebook, că pune la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina apartamentul cu 3 camere în care au trăit fiul şi nora sa, decedaţi în septembrie 2020, într-un accident auto.

Locuinţa a fost cumpărată de Aurelia Filip pentru fiul său, iar acum poate fi adăpost pentru persoane venite din Ucraina, care vor avea la dispoziţie toate facilităţile de cazare şi de hrană.

Contactată telefonic de Mediafax, Rela Filip (politician şi fost director al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ RAADPFL Craiova), n-a dorit să dea detalii despre gestul său, precizând doar că nu a fost contactată, până acum, de vreo asociaţie sau de vreo persoană doritoare.

Oficialul Primăriei a acceptat însă să spună ce face instituţia la care lucrează pentru refugiaţi. „Am identificat, la nivelul oraşului, 700 de locuri de cazare în cămine şi într-un un hotel al DJTS. Aşteptăm să fim solicitaţi, pentru a le pune la dispoziţie”, ne-a declarat Aurelia „Rela” Filip.

Toto avea 27 de ani

Andrei, fiul Aureliei Filip, şi soţia lui, Iulia, au murit pe loc într-un teribil accident în Bulgaria. Tinerii se întorceau din concediu. Andrei Filip, zis Toto (27 de ani) şi soţia lui, Iulia (24 de ani), doi tineri din Craiova, au decedat într-un accident teribil lângă localitatea Turn din Bulgaria. Cei doi erau căsătoriţi şi se întorceau din concediu, din Grecia.

Andrei şi Iulia se aflau într-un Volkswagen Tiguan, împreună cu doi prieteni, şi se îndreptau spre Sofia.  Iar struma.bg scria la vremea respectivă că accidentul a avut loc în zona unei benzinării.

La un moment dat, din motive încă necunoscute, şoferul a pierdut controlul maşinii, care a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat. În urma impactului, Toto şi soţia lui au murit pe loc. Prietenii lor au scăpat cu viaţă, fiind transportaţi la spitalul din Sandanski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici