Viceprimarul PDL din Râmnicu Vâlcea a preluat interimar atribuţiile lui Gutău

Viceprimarul PDL al municipiului Râmnicu Vâlcea Romeo Rădulescu a fost desemnat, luni, în unanimitate de către cei 16 consilieri muncipali prezenţi la şedinţa extraordinară a Consiliului Local pentru a prelua funcţia de primar interimar în locul lui Mircia Gutău, condamnat la închisoare.

99 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul PDL din Râmnicu Vâlcea a preluat interimar atribuţiile lui Gutău

Atribuţiile primarului din Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău (în imagine), condamnat la închisoare, au fost preluate de viceprimarul PDL (Imagine din arhivă; Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Romeo Rădulescu a spus că preluarea funcţiei într-un asemenea context "nu este un moment fericit".

"Nu a fost dorinţa mea. Apreciez votul consilierilor care au gândit că Primăria trebuie să continue proiectele începute. Sper că această mandatare a mea este provizorie şi că domnul Gutău se va întoarce cât de curând la Primăria Râmnicu Vâlcea. În ceea ce priveşte demersurile iniţiate în municipiul Râmnicu Vâlcea de către cetăţeni pentru a-l declara pe Mircia Gutău drept cetăţean de onoare, vom vedea propunerea societăţii civile, o vom analiza în Consiliu la proximă şedinţă, iar eu o susţin", a declarat Romeo Rădulescu.

Surse din organizaţia PDL Vâlcea spun că în cazul în care vor fi organizate alegeri parţiale pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea candidatul desemnat de democrat-liberali va fi Romeo Rădulescu.

Potrivit Legii administraţiei publice locale, după revocarea mandatului primarului Consiliul Local trebuie să se reunească în şedinţa extraordinară în cel mult cinci zile pentru a alege un viceprimar care să preia atribuţiile primarului, iar unul dintre consilierii locali devine, prin vot, viceprimar interimar, urmând ca în termen de 90 de zile de la revocarea mandatului să se organizeze alegeri anticipate.

Deputatul de Vâlcea Samoil Vîlcu declara, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Mircia Gutău nu a fost exclus din partid şi că va activa în PDL până la finalizatea tuturor căilor de atac în instanţă.

Declaraţiile lui Samoil Vâlcu vin în contradicţie cu cele ale senatorului PDL Dorel Jurcan, care declarase, în urmă cu câteva zile, că la reuniunea de sâmbătă de la Poiana Braşov va fi luată în discuţie excluderea din partid a primarului din Râmnicu Vâlcea, în urma condamnării definitive a acestuia la trei ani şi jumătate de închisoare.

În plus, preşedintele PDL, Emil Boc, declara, miercurea trecută, că Mircia Gutău, care este şi preşedinte al PDL Vâlcea, va fi exclus din partid, în baza statutului care stabileşte că orice persoană condamnată trebuie exclusă din formaţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici