Victima bullying-ului, la doar 13 ani. Părinţii şi calmantele au ajutat-o pe Elena să treacă peste experienţa traumatizantă | VIDEO

  • La doar 13 ani, Elena a devenit victima bullying-ului în şcoală.
  • Normele care previn bullying-ul în şcoli au intrat in vigoare.
  • Bullying-ul cibernetic este un fel de “after party” şi este cel mai greu de identificat, spun specialiştii.
3627 afișări

Elena, aşa am numit-o noi pentru a-i proteja identitatea, are doar 13 ani şi a fost victima bullying-ului în şcoală, pentru că a refuzat să facă parte dintr-un grup. Mi-a povestit cum o înjurau şi o ameninţau colegii. Le-a spus imediat părinţilor ce se întâmplă şi cu ajutorul lor şi al psihologilor a reuşit să treacă peste această experienţă traumatizantă.

Pentru ca alţi copii să nu ajungă în situaţia Elenei, din toamnă, în fiecare şcoală vor exista echipe de lucru formate din profesori, psihologi, părinţi şi elevi. Toţi trebuie să fie atenţi la comportamentul copiilor, iar dacă va fi depistat un caz de violenţă, psihologii trebuie să se ocupe de cosilierea copiilor. 

„Am ajuns într-un fel de anxietate. Mi-era frică să mă duc la şcoală, dacă mă suna cineva eu mă speriam. Au fost şi ameninţări, împingeri şi chestii de genul, care duc spre bătaie”, a povestit victima.

Nu punem accent pe ceea ce este punitiv, ci pe latura educaţională, vorbim despre nişte copii, mesajul trebuie să fie pozitiv, de toleranţă, de respect şi de sensibilizare. Ce simte celălalt cand îl loveşti, jigneşti să îl ignori dintr-un grup. Dacă copilul nu are curajul să vorbească, adultul de lângă trebuie să poată identifica stările prin care trece, emoţiile şi comportamentele lor”, spune Mihaela Dinu, psiholog “Salvaţi Copiii”.

„Bullying-ul este răspândit peste tot şi ia formele cele mai perfide mai ales în şcolile din mediul urban, pentru că bullying-ul din viaţa reală este continuat uneori în mediul online”, explică şi George Roman, director lobby şi advocacy “Salvaţi Copiii”.

Autor: Tatiana Lipchin

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici