Victimele împuşcăturilor de la şcoala din Texas iau măsuri împotriva producătorului de arme

Tatăl unei fete de 10 ani ucisă în împuşcăturile de la şcoala din Uvalde, Texas, şi un angajat al şcolii au făcut primii paşi care ar putea duce la procese împotriva Daniel Defense, producătorul puştii semiautomate folosite în masacrul de săptămâna trecută, în care au murit 21 de persoane.

920 afișări
Imaginea articolului Victimele împuşcăturilor de la şcoala din Texas iau măsuri împotriva producătorului de arme

Avocaţii lui Alfred Garza, tatăl elevei de la şcoala primară Robb, Amerie Jo Garza, au cerut vineri, într-o scrisoare, ca Daniel Defense să furnizeze informaţii despre comercializarea de arme către adolescenţi şi copii.

Vă cerem să începeţi să ne furnizaţi informaţiile acum, în loc să îl forţaţi pe domnul Garza să intenteze un proces pentru a le obţine", se arată în scrisoare.

Încă nu a fost anunţat niciun proces împotriva Daniel Defense în urma împuşcăturilor.

Daniel Defense din Black Creek, Georgia, nu a răspuns la cererea jurnaliştilor de a oferi explicaţii despre demersul tatălui victimei.

Trăgătorul din Uvalde, Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani, a intrat în şcoala pe 24 mai şi a ucis 19 elevi şi doi profesori înainte de a fi omorât de forţele de ordine, potrivit autorităţilor.

El şi-a cumpărat în mod legal prima armă la împlinirea vârstei de 18 ani, pe 17 mai.

Josh Koskoff, avocatul lui Garza, a condus cazul privind împuşcăturile de la şcoala primară Sandy Hook din Newtown, Connecticut, în 2012, care a dus la o înţelegere de 73 de milioane de dolari din partea producătorului de arme Remington în februarie. Aceasta a fost prima înţelegere semnificativă în acest domeniu.

„Sandy Hook din Connecticut nu este obligatoriu pentru instanţa din Texas, dar asta nu înseamnă că nu are putere de convingere", a declarat Koskoff.

Koskoff a spus pentru Reuters că aplică ceea ce a învăţat din cazul Sandy Hook la investigaţia sa actuală, concentrându-se pe marketingul destinat copiilor şi adolescenţilor şi pe plasarea de produse în jocurile video cu împuşcături.

„Trăgătorul, în esenţă, în ziua în care a împlinit 18 ani, ştia exact ce arme primea", a spus Koskoff.

Într-o acţiune separată, angajata şcolii Emilia Marin a depus documente la tribunalul statului Texas, solicitând ca reprezentanţii Daniel Defense să fie audiaţi.

Producătorii de arme de foc sunt în general protejaţi de procese legate de utilizarea criminală a armelor de foc printr-o lege federală numită Protection of Lawful Commerce in Arms Act sau PLCAA.

Cu toate acestea, Curtea Supremă din Connecticut a decis în 2019 că firma de arme Remington Arms ar putea fi dată în judecată de familiile victimelor de la Sandy Hook în temeiul unei excepţii PLCAA, deoarece producătorul de arme Remington ar fi încălcat legile de marketing ale statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici