Videanu: Am cerut avocaţilor să studieze posibilitatea de a-l da în judecată pe Roşca Stănescu

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a anunţat, joi, la sediul central al partidului, că le-a cerut avocaţilor săi să studieze posibilitatea acţionării în instanţă a lui Sorin Roşca Stănescu, în urma scandalului legat de preşedintele ANI, Cătălin Macovei.

8 afișări
Imaginea articolului Videanu: Am cerut avocaţilor să studieze posibilitatea de a-l da în judecată pe Roşca Stănescu

Videanu: Am cerut avocaţilor să studieze posibilitatea de a-l da în judecată pe Roşca Stănescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Videanu a ţinut să precizeze că PDL este indignat şi îngrijorat faţă de demersul unor jurnalişti, care, prin şantaj, doresc culegerea de informaţii pentru compromiterea unor politieni în campania electorală.

El a spus că "tentativa de şantaj este cu atât mai gravă cu cât ea are ca ţintă un înalt funcţionar al statului, care are obligaţia, conform legii, să rezolve orice suspiciune care apare asupra unui demnitar în legătură cu averea acestuia".

"Aşa cum însuşi a spus Sorin Roşca Stănescu, ţinta finală o reprezenta implicarea în campania prezidenţială, prin şantaj şi tentativă de comrpomitere a unor politicieni", a mai arătat Videanu.

Prim-vicepreşedintele PDL a făcut un apel către toate organizaţiile mass-media şi societatea civilă să se delimiteze şi să condamne astfel de practici care riscă totdată să discrediteze mass-media în întregimea acestora.

"Intenţia de solidarizare a unor reprezentanţi mass-media, încercând să justifice aşa-zisul demers jurnalistic nu onorează pe absolut nimeni", a continuat Videanu.

El a anunţat că a cerut avocaţilor săi să studieze posibilitatea acţionării în instanţă a lui Sorin Roşca Stănescu.

Noi stenograme referitoare la întâlnirea Roşca Stănescu-Chirieac-Macovei au apărut, joi, în presă, de această dată discuţiile având loc între preşedintele ANI şi jurnalistul Bogdan Chirieac, atât înaintea, cât şi după întrevederea cu Sorin Roşca Stănescu.

Potrivit cotidianului Curentul, într-o primă fază, Bogdan Chirieac îi spune lui Macovei că a vorbit în seara precedentă cu Roşca Stănescu, care ar fi declarat că are două înscrisuri, "chestii olografe", care i-ar fi fost date de o fostă secretară de la ANI.

Tot Chirieac este cel care spune că, pentru a nu face publice documentele, Roşca Stănescu "vrea ceva la schimb", respectiv să se avanseze cu doarele lui Radu Berceanu şi Adriean Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici