VIDEO. Aeroporturile din ţară, în alertă. Măsurile luate pentru a ţine sub control situaţia călătorilor care vin din zonele afectate de coronavirus / Cum arată chestionarul pe care-l vor completa pasagerii. DOCUMENT

  • Călătorii care vin din zone afectate cu coronavirus vor intra pe Otopeni prin fluxul destinat charterelor
  • Pasagerii vor fi preluaţi de de personalul medical al DSU
  • Pasagerii unei curse de la Bergamo vor fi evaluaţi medical pe Aeroportul din Cluj
6186 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Aeroporturile din ţară, în alertă. Măsurile luate pentru a ţine sub control situaţia călătorilor care vin din zonele afectate de coronavirus / Cum arată chestionarul pe care-l vor completa pasagerii. DOCUMENT

Aeroporturile din ţară, în alertă. Măsurile luate pentru a ţine sub control situaţia călătorilor care vin din zonele afectate de coronavirus / Cum arată chestionarul pe care-l vor completa pasagerii. DOCUMENT

Călătorii care vin din oraşele italiene afectate intră pe Otopeni prin fluxul destinat charterelor

 

Călătorii care vin din zone afectate cu coronavirus vor intra pe Otopeni prin fluxul destinat charterelor. Sunt vizate zborurile care vin dinspre Milano, Bergamo, Treviso, Torino. Pasagerii vor fi preluaţi de de personalul medical al DSU.

Pasagerii care sosesc la Aeroportul Henri Coanda din zonele din Italia afectate de coronavirus, respectiv pentru moment, cele dinspre Milano, Bergamo, Treviso, Torino, vor intra în ţară pe fluxul destinat zborurilor charter, anunţă reprezentanţii aeroportului.

Românii care se întorc în ţară din zonele italiene afectate de coronavirus vor fi obligaţi, pe Aeroporul Henri Coandă - Otopeni, să completeze un scurt chestionar. Mai întâi, pasagerilor li se cer datele personale, numărul şi o adresă de mail la care pot fi găsiţi pe perioada şederii în România, iar apoi ei trebuie să răspundă la câteva întrebări.

Călătorii sunt întrebaţi dacă au locuit într-o zonă unde erau persoane infectate cu coronavirus şi dacă au intrat în contact direct cu astfel de persoane în ultimele 15 zile.

Totodată, pasagerii trebuie să scrie dacă au fost spitalizaţi în ultimele 3 săptămâni şi să specifice dacă au avut simptome, precum febră, tuse şi dureri de cap.

Ei vor fi asistati de personalul medical al DSU.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasagerii unei curse de la Bergamo vor fi evaluaţi medical pe Aeroportul din Cluj 

 

 

Directorul de operaţiuni a Aeroportului Inernaţional „Avram Iancu” Cluj, Tudor Lupoaiei, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că pasagerii vor intra în ţară pe un flux separat la Poliţia de Frontieră şi se vor lua datele.

„Duminică seara va ajunge pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj cursa de la Bergamo. În urma cazurilor de coronavirus din Italia, am anunţat DSP Cluj, SMURD, iar la faţa locului vor fi un medic de la DSP şi de la cabinetul nostru medical, pentru o evaluare medicală a pasagerilor. Aceştia vor intra pe un flux separat la Poliţia de Frontieră, li se vor lua datele şi parametrii medicali, după care vor pleca mai departe. Nu sunt măsuri de carantină, dacă sunt pasageri asimptomatici nu vor intra în carantină”, a spus Lupoaiei.

Sursa citată a subliniat că pasagerii vor fi informaţi ca, în cazul în care vor avea probleme de sănătate, să ia legătura cu autorităţile medicale.

„Pentru toate zborurile de Italia vom avea o procedură separată”, a precizat directorul operaţional al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

Numărul de infecţii cu coronavirus în Italia a depăşit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scria CNN. Majoritatea cazurilor este concentrată în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri).

În Lombardia sunt peste 176.000 de români.

La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici