VIDEO Anchetă la Centrul de Plasament Lugoj, unde copiii se plâng că sunt agresaţi de angajaţi

Protecţia Copilului Timiş face o anchetă, după ce mai mulţi copii din Centrul de Plasament Lugoj s-au plâns de faptul că sunt agresaţi de angajaţi, dar şi că li se ia din mâncare sau din bunurile primite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

598 afișări
Imaginea articolului VIDEO Anchetă la Centrul de Plasament Lugoj, unde copiii se plâng că sunt agresaţi de angajaţi

Anchetă la Centrul de Plasament Lugoj, unde copiii se plâng că sunt agresaţi de angajaţi

Potrivit presei locale, copiii acuză faptul că sunt agresaţi de angajaţi şi că au primit mâncare sau legume stricate. Mai mult, tinerii din Centrul de Plasament Lugoj susţin că angajaţii le iau din mâncare, dar şi din bunurile primite sub formă de donaţii.

De asemenea, mai mulţi copii şi-au creat conturi false pe reţelele de socializare şi postează înregistrări video şi fotografii, prin care prezintă situaţia din instituţie.

Ultimul filmuleţ a fost publicat pe Internet miercuri, iar în imagini se poate observa cum un angajat al Centrului de Plasament Lugoj le spune unor copii că sunt “nenorociţi” şi “ordinari”.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, Smaranda Marcu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a fost deschisă o anchetă.

“S-a deschis o cercetare. Toate cele care au fost spuse de copii sunt verificate, este o cercetare în curs, este o echipă formată din mai multe persoane, respectiv psiholog, asistent social, manager de caz. Toate lucrurile sunt în cercetare, ne-am deplasat la centrul de plasament şi au avut loc discuţii cu fiecare angajat şi cu fiecare copil în parte. După care se va face un raport şi se vor trage concluziile”, a afirmat Smaranda Marcu.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici