VIDEO | Bărbatul care i-a sechestrat şi ucis pe cei doi muncitori din Oneşti ameninţa pe Facebook cu 3 ani în urmă: „Cu armă de foc voi face şi eu dreptate”

  • Doi muncitori care renovau un apartament în Bacău au fost omorâţi, luni seara, de fostul proprietar, supărat că fusese evacuat.
  • Numele agresorului este Gheorghe Moroşan şi, potrivit unei înregistrări video de pe Facebook, anunţase cu 3 ani în urmă că îşi va face singur dreptate.
  • Gheorghe Moroşan:„ Dacă nu se lămureşte această situaţie, cu armă de foc voi face şi eu dreptate! ”
15950 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Bărbatul care i-a sechestrat şi ucis pe cei doi muncitori din Oneşti ameninţa pe Facebook cu 3 ani în urmă: „Cu armă de foc voi face şi eu dreptate”

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi, luni seara, de fostul proprietar, supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, dar era deja prea târziu pentru una dintre victime. Celălalt, un bărbat de 36 de ani, a fost luat în stare critică, în stop cardio respirator şi dus la spital, unde a murit.

Numele agresorului este Gheorghe Moroşan şi, potrivit unei înregistrări video preluate de Ziarul de Bacău de pe Facebook, bărbatul în vârstă de 68 de ani anunţase cu 3 ani în urmă că îşi va face singur dreptate.

Bărbatul apare în videoclipul postat pe reţeaua socială în data de 29 octombrie 2018, vorbind despre pierderea apartamentului din care a fost nevoit să se mute.

Gheorghe Moroşan povesteşte că era plecat în străinătate atunci când a avut loc evacuarea. Acesta a precizat că fiica sa a fost ameninţată cu pistolul de unul dintre jandarmi, pentru a ieşi din casă.

„A scos pistolul din dotare şi i-a pus fiicei mele pistolul la cap, că dacă nu părăseşte apartamentul o împuşcă. În acel moment i-a pus cătuşele la mână şi a dat-o afară forţat din apartament”, subliniază el în filmare.

Bărbatul mai spune şi că, până la momentul respectiv, nu văzuse un ordin de evacuare şi că nu a reuşit să îşi recupereze bunurile din 2010, când a avut loc incidentul.

„Am încercat să îmi recuperez lucrurile din apartament, dar nu s-a putut face absolut nimic. În acel moment familia mea a fost aruncată afară în stradă, nu i-a dat voie să ia absolut nimic din apartament. Mai mult de atât, ei au luat cheile, au sigilat apartamentul şi a rămas tot în custodia lor.”

„Familia mea a fost ameninţată cu armă de foc. Dacă nu se lămureşte această situaţie, cu armă de foc voi face şi eu dreptate! Să nu vă fie de glumă, nu glumesc! Asta am vrut să spun, dacă vreţi, luaţi măsuri, iar dacă nu, o să vă lămuresc, o să luaţi mai târziu”, îşi încheie Moroşan discursul.

Tragedia de la Oneşti scoate la iveală şi lipsuri ale Poliţiei Române. Ar fi putut fi evitată tragedia? Cel mai probabil, da. Mai ales că la intervenţie au participat numeroşi oameni ai legii. Valeriu Şuhan, de la Monitorul Siguranţei Cetăţeanului, a căutat explicaţii pentru evenimentul nefericit. Citeşte în continuare...

Doi muncitori ţinuţi ostatici şi omorâţi de fostul proprietar al unui apartament din Bacău

Poliţia Română a transmis, luni seara, că s-a decis ca o echipă de specialişti, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie la eveniment.

Din echipa de verificare fac parte chestor de poliţie Alexandru Scurtu, directorul SIAS-IGPR şi comisar-şef de poliţie Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al DIC - IGPR.

La finalizarea verificărilor, în funcţie de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun. Soţia bărbatului a fost reţinută, luni seara, ea fiind acuzată de complicitate cu agresorul.

Primele imagini ale intervenţiei din blocul din Oneşti surprind haosul. Deşi teoretic se ştia că unul dintre muncitori fusese înjunghiat, poliţiştii intră zgomotos în scara blocului. La scurt timp se aud primele împuşcături. În tot acest timp, pe stradă sunt mai multe persoane, iar forţele de ordine încearcă să disperseze mulţimea curioasă.

Bărbatul de 68 de ani a intrat în apartamentul unde cei doi bărbaţi renovau, ei fiind angajaţi de actualul proprietar, şi i-a ţinut ostatici. Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, supărat că renovau apartamentul din care fusese evacuat.

Poliţiştii au intervenit în forţă şi au tras mai multe focuri de armă, iar agresorul a ajuns la spital. El are multiple plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen. Este internat la Chirurgie, în stare stabilă şi urmează ca medicii să îl ducă în sala de operaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici