VIDEO Cei trei militari morţi în accidentul din Argeş, conduşi pe ultimul drum cu onoruri militare

Sublocotenentul Mihai Ionuţ Toma, sublocotenentul George-Emilian Catană şi sublocotenentul Petre Cristian Toader au fost conduşi duminică pe ultimul drum, cu onoruri militare. Cei trei militari au murit în accidentul produs joi seara, când camionul în care se aflau a căzut într-o râpă.

2451 afișări
Imaginea articolului VIDEO Cei trei militari morţi în accidentul din Argeş, conduşi pe ultimul drum cu onoruri militare

Cei trei militari morţi în accidentul din Argeş, conduşi pe ultimul drum cu onoruri militare (Imagine: Facebook MAPN)

Cei trei militari au fost înaintaţi în grad la rang de sublocotentent post-mortem. Mihai Ionuţ Toma a fost condus pe ultimul drum în localitatea Mioarele(jud. Argeş), George-Emilian Catană a fost îngropat în cimitirul din localitatea Lereşti(jud. Argeş), iar Petre Cristian Toader a fost condus, de sute de oameni, pe ultimul drum în Câmpulung (jud. Argeş).

"Cu adâncă durere în suflet îi conducem astăzi pe ultimul lor drum pe sublocotenenţii post-mortem Mihai Ionuţ Toma, George-Emilian Catană şi Petre Cristian Toader. Vestea morţii lor, pe drumul de întoarcere din misiunea executată la Cincu, a căzut ca un trăznet în familiile lor şi printre prietenii şi colegii cei care i-au cunoscut şi apreciat, ca luptători şi ca oameni. În cumplitul accident din Valea Urdii, Armata României a pierdut trei militari de elită, toţi veterani ai teatrelor de operaţii, bărbaţi puternici şi mândri, crescuţi la şcoala aspră a luptătorilor alpini. Asigur familiile celor trei sublocotenenţi că le suntem alături în cumplita suferinţă şi le vom rămâne sprijin, de acum înainte”, a fost mesajul transmis de către ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, familiilor celor trei militari decedaţi.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale a fost postat şi un mesaj al colegilor: ”Rămas bun, dragi camarazi! Astăzi ne luăm rămas bun de la cei trei colegi ai noştri care au decedat în urma accidentului nefericit petrecut pe Valea Urdii”

13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte se aflau în camionul care s-a răsturnat în apropiere de localitatea Valea Urdei din judeţul Argeş. Trei dintre ei au murit pe loc, iar alţi nouă au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Şoferul camionului susţinea că frântele autovehiculului nu au mai funcţionat, iar maşina a părăsit drumul. Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că autovehicul căzut în prăpastie avea peste 35 de ani vechime şi era un model DAC 665T.

Parchetul Militar a deschis o anchetă în acest caz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici