VIDEO | Femeia cu arsuri severe din Olt, plimbată între spitale: Managerul Spitalului Slatina îşi apără colegii şi vrea control

Conducerea Spitalului de Urgenţă Slatina reacţionează după ce ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat despre femeia cu arsuri grave, internată la Slatina, transferată la Braşov şi operată la Iaşi, că a fost subevaluată iniţial: „Ne-am bucura să se facă un control”.

409 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Femeia cu arsuri severe din Olt, plimbată între spitale: Managerul Spitalului Slatina îşi apără colegii şi vrea control

Femeia cu arsuri grave din Olt, plimbată între spitale: Managerul Spitalului Slatina îşi apără colegii şi vrea control

Managerul Spitalului de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, a declarat luni că doctorii de la Spitalul Slatina au respectat protocoalele şi procedurile în totalitate.

„E bine să avem o informare transparentă, să se vadă dacă s-a făcut o greşeală, cum pot fi corectate aceste greşeli şi să se verifice totul, mai ales că vorbim de un caz sensibil, de un caz al unei persoane care a suferit arsuri. Din punct de vedere al Spitalului de Urgenţă Slatina, s-au respectat toate protocoalele şi toate procedurile. Suntem deschişi şi ne-am bucura să se facă un audit şi un control pentru a se vedea cum s-au urmat aceşti paşi”, a declarat Cătălin Rotea.

Managerul Spitalului de Urgenţă Slatina a precizat că, în ultimii trei ani, la Compartimentul Chirurgie Plastică au fost făcute investiţii de peste 1 milion de lei şi că rezultatele medicilor de aici sunt foarte bune.

„Pe acest compartiment îşi desfăşoară activitatea 5 medici primari şi specialişti. Este un compartiment în care s-au investit aproape 1 milionn de lei în ultimii trei ani, în echipamente, bani asiguraţi de către Consiliul Judeţean Olt şi de către Ministerul Sănătăţii. Primim şi îi ajutăm pe colegii din Gorj şi din Râmnicu Vâlcea care nu au secţie de Chirurgie Plastică , îi ajutăm pe colegii de la Craiova pentru a-i degreva de cazurile cu arsuri sub 30%, iar rata de ameliorare şi de vindecare a persoanelor arse care rămân internate în spitalul nostru este una foarte bună”, a spus Rotea.

Acesta a refuzat să comenteze afirmaţiile Sorinei Pintea, declarând că nu le-a auzit.

O femeie de 61 de ani, din judeţul Olt, care a suferit arsuri grave pe aproape jumătate din corp, a fost operată după două săptămâni de la accident, la Iaşi, după ce, anterior, a fost internată la spitalul din Braşov.

Ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea, spunea despre femeie că a fost subevaluată iniţial şi, din cauza infecţiei, nu s-a putut aplica grefa de piele imediat, dar că medicii specialişti în arsuri şi-au făcut treaba.

Pintea spunea că femeia a fost subevaluată la Slatina înainte de transferul acesteia la unitatea medicală din Braşov: „A ajuns la Braşov, ea fiind subevaluată la Slatina. A ajuns la Braşov cu arsură 30% pe suprafaţa corpului, grad intermediar, dar arsura era 45%, grad III”.

Mai mult, Pintea preciza că la Braşov pacienta a fost tratată sub anestezie în sala de operaţii de aproximativ cinci sau şase ori, întrucât, în ziua în care a ajuns la Braşov i-au fost luate probe bacteriologice, confirmându-se astfel existenţa unei infecţii.

Taguri:
slatina,
femeie arsă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici