VIDEO. Gafa medicilor: Pacienta din Suceava, suspectă de coronavirus, a fost scăpată de pe targă în timp ce era transferată la Iaşi

Profesoara de 32 de ani din Suceava suspectată de infectare cu coronavirus a fost scăpată cu targa, vineri, de personalul medical care o transfera la Iaşi. Unul dintre ambulanţieri s-a împiedicat şi a căzut când încerca să o urce pe femeie în autospeciala SMURD. Aceasta nu ar fi infectată cu virusul.

24994 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Gafa medicilor: Pacienta din Suceava, suspectă de coronavirus, a fost scăpată de pe targă în timp ce era transferată la Iaşi

Sursa: Monitorul de Suceava

Incidentul s-a produs după ce profesoara de 32 de ani, din Suceava, care s-a întors din China, a fost preluată pentru a fi dusă la Iaşi. Totul a fost filmat, după cum arată Monitorul de Suceava.

Pacienta a fost scăpată cu targa de personalul medical înainte de a fi urcată în autospeciala SMURD, după ce unul dintre paramedicii care căra targa pe care se afla femeia s-a împiedicat şi a căzut pe rama de acces.

Personalul medical a sărit în ajutorul colegului şi a femeii, astfel că niciunul nu a fost rănit.

O profesoară de engleză din Suceava, care s-a întors în 1 februarie din China, s-a dus, vineri, la spital, cu simptome de gripă, iar medicii i-au prelevat probe şi le-au trimis la Institutul Matei Balş din Bucureşti, existând suspiciune de coronavirus. Dascălul este în carantină.

Paramedicul a rămas alături de colegii săi care au transferat femeia din ambulatoriul secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava la Iaşi.

 

Reacţia ISU

Reprezentanţii ISU Suceava au transmis, vineri seara, că în urma incidentului produs la ieşirea din Spitalul de Boli Infecţioase, când un paramedic a alunecat şi a scăpat targa în care se afla pacienta suspectă de infectare cu coronavirus, nimeni nu a fost rănit.

„În cursul zilei de astăzi (vineri – n.r.), unitatea noastră a fost solicitată pentru preluarea pacientei respective şi asigurarea transportului cu Autospeciala de Transport Personal şi Victime Multiple (ATPVM) la spitalul de boli infecţioase din municipiul Iaşi. La un moment dat, unul dintre paramedicii SMURD a alunecat pe platforma autospecialei, din cauza suprafeţei alunecoase generate de temperaturile scăzute. Regretăm acest incident, însă asigurăm cetăţenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit şi nici colegul nostru, paramedicul SMURD. Mai mult, colegul nostru a depus tot efortul, pentru a-i asigura protecţia”, scrie în comunicatul transmis, vineri seara, presei, de ISU Suceava.

Reprezentanţii ISU precizează că platforma izolatoare în care se afla femeia nu a atins pământul, ci a rămânând sprijinită pe genunchiul paramedicului.

„În urma incidentului nu a fost deteriorată izoleta de protecţie. La ora transmiterii acestor precizări, pacienta se află deja la spital, iar colegii noştri, după efectuarea decontaminării personalului şi a autospecialei, se vor întoarce la unitate”, adaugă ISU Suceava.

Profesoara de 32 de ani din Suceava suspectată de infectare cu coronavirus a fost scăpată cu targa, vineri, de personalul medical care o transfera la Iaşi. Unul dintre ambulanţieri s-a împiedicat şi a căzut când încerca să o urce pe femeie în autospeciala SMURD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici