VIDEO Ploile torenţiale au inundat zeci de locuinţe din Timişoara: Apa a dat năvală în casele oamenilor

  • Ploaia torenţială de aseară a inundat străzi, case şi instituţii din Timişoara
  • Peste 250 de pompieri au fost mobilizaţi pentru cele 80 de apeluri în care s-a solicitat intervenţia la mai multe adrese
  • Un apartament situat la demisolul unei case a fost inundat complet, parchetul plutea pe apa care depăşea 20 de cm înălţime
1162 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ploile torenţiale au inundat zeci de locuinţe din Timişoara: Apa a dat năvală în casele oamenilor

Furtuna puternică de aseară din Timişoara a inundat multe străzi şi imobile. O jumătate de oră de ploi torenţiale a fost suficient pentru a le da bătăi de cap unor timişoreni. Un proprietar al unui apartament îţi arată care sunt consecinţele canalizărilor înfundate. Dan şi-a găsit apartamentul distrus, apa care avea o înălţime de 20 de cm în tot apartamentul a transformat o locuinţă locuibilă în ceva de nedescris. Parchetul plutind, pereţii distruşi cât şi o parte din mobilier şi electronice sunt pagubele după această furtună.

„În urma ploilor abundente, în dispeceratul inspectoratului s-au înregistrat peste 80 de apeluri pe numărul unic 112, prin care cetăţenii au solicitat intervenţia pompierilor la mai multe adrese din municipiul Timişoara şi localităţile limitrofe.”

Astfel, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din subsolul a 3 instituţii publice (Casa Tineretului, Str. Arieş, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” şi Maternitatea Bega), 18 case, 9 curţi, 10 beciuri şi subsoluri inundate şi 6 anexe gospodăreşti.

Pentru coordonarea eficientă a echipajelor din teren, la sediul inspectoratului a fost activată Grupa Operativă. De asemenea, s-a dispus creşterea capacităţii operaţionale la cele două detaşamente de pompieri din Timişoara. În sprijinul pompierilor din Timişoara au venit şi colegi din cadrul Staţiilor de Pompieri Buziaş şi Deta şi Detaşamentul de pompieri Lugoj, astfel peste 250 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a asigura intervenţiile generate de fenomenele meteo periculoase.” a declarant pentru Mediafax Elena Megherea, Purtător de Cuvânt, ISU.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici