VIDEO | Poliţişti şi jandarmi încearcă în zadar să oprească un şofer care vrea să fugă, după ce şi-a dat foc la casă

Jandarmii din Braşov au tras focuri de armă în roţile maşinii unui bărbat din localitatea Recea, care şi-a incendiat casa şi a fugit. Acesta a fost prins într-o benzinărie din municipiul Făgăraş şi a fost internat la Psihiatrie.

1713 afișări

Un martor a filmat incidentul. În imagini se vede cum maşina se învârte în jurul mai multor jandarmi care au tras focuri de armă spre roţi şi au pulverizat gaze lacrimogene în încercarea de a-l opri pe şofer.

La un moment dat, maşina trece peste o stivă de lemne şi dispare în trafic pe o stradă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş, Silviu Anton, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că în cauză a fost un deschis penal pentru distrugere prin incendiere şi refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanţelor psihoactive.

„Un bărbat de 50 de ani din localitatea Recea şi-a incendiat casa, iar când s-au prezentat la faţa locului echipajele de intervenţie, acesta a refuzat să explice ce s-a întâmplat, s-a urcat în autoturismul propriu şi a reuşit să scape de încercuirea jandarmilor. Un jandarm a tras mai multe focuri de armă în roţi cu scopul de a opri autoturismul şi a folosit, se pare, gaze lacrimogene, dar şoferul a trecut cu maşina în curtea unui vecin şi a condus autoturismul până în municipiul Făgăraş, unde a fost prins şi imobilizat într-o benzinărie. Bărbatul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind zero, iar poliţiştii i-au solicitat să se supună recoltării probelor biologice pentru a se stabili dacă a consumat substanţe psihoactive, dar a refuzat”, a spus Anton.

Acesta a precizat că, deoarece au existat dubii cu privire la discernământul cu care a acţionat, bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Braşov, unde s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice.

În urma incendiului a ars o parte a acoperişului casei în care bărbatul locuia singur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici