VIDEO | Protestul din Piaţa Victoriei. Aproape 200 de persoane s-au adunat în prima zi de relaxare a restricţiilor: jandarmii au intervenit şi două persoane au fost reţinute / Reacţia lui Raed Arafat

  • Protestatarii nu sunt de acord cu măsurile luate de Executivul României privind restrângerea drepturilor pentru a evita răspândirea epidemiei de coronavirus
  • Persoanele care s-au strâns în Piaţa Victoriei nu poartă măşti de protecţie şi nu respectă regulile de distanţare socială
  • Protestul are loc în condiţiile în care măsurile adoptate ieri de Guvern nu conţin şi amenzi pentru cei care nu respectă regulile impuse
58938 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Protestul din Piaţa Victoriei. Aproape 200 de persoane s-au adunat în prima zi de relaxare a restricţiilor: jandarmii au intervenit şi două persoane au fost reţinute / Reacţia lui Raed Arafat

VIDEO | Prima zi de relaxare, primul protest. Aproape 200 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei: jandarmii au intervenit şi o persoană a fost reţinută

UPDATE: Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus, referitor la prostestul din Piaţa Victoriei, că „astfel de acţiuni sunt riscante pentru societate”, iar oamenii care participă la demonstraţii „s-au ghidat după reţelele de socializare, după manipulare şi dezinformare”.
 
 
UPDATE: Jandarmeria Română a remis un comunicat ca urmare a protestului din Piaţa Victoriei.
 
In legătură cu manifestaţia publică ce se desfăşoară în Piaţa Victoriei, Jandarmeria Bucureşti face următoarele precizări:
 
Prin măsurile pe care le luăm, punem  pe primul plan sănătatea, ordinea publică şi siguranţa participanţilor la adunarea publică.
 
Primele măsuri pe care le-am luat sunt de dialog, apel la responsabilitatea persoanelor prezente şi recomandări pentru respectarea măsurilor de protejare a sănătăţii.
 
Astfel, Jandarmeria Bucureşti solicită tuturor cetăţenilor să respecte regulile de distanţare socială şi să nu participe la astfel de manifestaţii publice.
 
Până in prezent, două persoane care au participat la o altercaţie au fost conduse la secţia de poliţie pentru identificare şi pentru luarea măsurilor legale.
 
 
UPDATE: Aproape 200 de persoane participă la un protest în Piaţa Victoriei. Ei sunt nemulţumiţi de măsurile de distanţare socială impuse de Guvern pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus.
 
Nemulţumirile au fost legate şi de măsurile luate în domeniul educaţiei.
 
”Sunt foarte mulţi părinţi care plâng de acest sistem de educaţie online”, a declarat unul dintre protestatari.
 
Persoanele care sunt în faţa clădirii Guvernului nu respectă măsurile de distanţare socială şi nu poartă măşti de protecţie. Jandarmii au intervenit şi o persoană a fost reţinută.
 
 
Peste 100 de persoane protestează în aceste momente în Piaţa Victoriei. Din primele informaţii, oamenii care s-au adunat în Piaţa Victoriei sunt nemulţumiţi de modul în care autorităţile au gestionat perioada în care România a fost în stare de urgenţă. Sunt şi persoane care sunt împotriva vaccinării, precum şi oameni care contestă informările venite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
 

 
 
Reprezentanţii Jandarmeriei afirmă că deocamdată au intervenit cu echipele de dialog în încercarea de a stopa protestul.
 
Protestul încalcă toate normele dictate de autorităţi: nu se respectă distanţarea socială, protestatarii nu poartă mănuşi sau măşti şi evident, este o adunare de mai mult de trei persoane.
 
Totul a plecat de la un ”eveniment” creat pe Facebook care îndemna oamenii să adune în Piaţa Victoriei începând cu ora 17:00.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici