VIDEO: Protest în faţa Spitalului din Constanţa după decesul femeii lăsate să moară pe hol

Zeci de oameni formează un lanţ uman în faţa Spitalului Judeţean Constanţa, după decesul femeii care a aşteptat mai bine de jumătate de zi la Urgenţe: „până când ne vor mai trata ca pe nişte animale la turmă”?

900 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Protest în faţa Spitalului din Constanţa după decesul femeii lăsate să moară pe hol

Lanţ uman în faţa Spitalului Judeţean Constanţa, după decesul unei femei lăsate pe hol

Oamenii au format lanţul uman lângă Spitalul Judeţean Constanţa, pe cea mai importantă stradă din oraş.

Cei aproximativ 50 de protestatari nemulţumiţi de atitudinea celor de la spital spun că nu se vor opri aici, pentru că de-a lungul timpului au făcut mai multe plângeri la Colegiul Medicilor şi nu a fost luată nicio măsură.

Una dintre participante a spus că spitalul şi atitudinea angajaţilor sunt „ca în Bangladesh”.

În opinia lor, singurul lucru care ar putea rezolva situaţia ar fi o plângere penală la adresa medicilor.

Printre protestatari este şi fiul femeii care a murit recent, dar şi alte persoane care au avut diferite probleme fie cu spitalul, fie cu medicii de aici. Oamenii spun că până acum medicii s-au putut plânge de salarii mici, însă acum nu o mai pot face.

„Până când lehamitea lor faţă de viaţa pacienţilor? Până când nepăsarea, până când inumanitatea, până când nerespectarea sarcinilor de serviciu, până când mai băgăm şpagă în buzunarul lor, până când ne vor mai trata ca pe nişte animale la turmă, până când ne vor arăta spatele, până când - pe banii noştri - ne vor lăsa să murim fără cel mai mic regret? Până când ne vom mai pune aceste întrebări?” - a fost anunţul organizatorilor.

O femeie de 70 de ani, din Constanţa, a murit, sâmbăta trecută, după ce a fost lăsată să aştepte mai bine de jumătate de zi pe holul Urgenţei de la Spitalul Judeţean. Familia bătrânei a depus plângere la Poliţie şi a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Medicii au spus că femeia a fost consultată de mai multe ori şi era stabilă. Computerul tomograf însă a fost făcut la 7 ore de când s-a cerut, pentru că erau foarte multe urgenţe grave la spital.

La rândul său, fiul femeii declara, pentru MEDIAFAX, că este convins că se încearcă muşamalizarea cazului şi va cere expertiză grafologică pentru toate documentele emise în ziua tragediei.

Spitalul Judeţean Constanţa a făcut subiectul mai multor scandaluri la finalul anului trecut, după ce un pacient internat a murit în curtea unităţii medicale, după o criză de tuse, urmată de o hemoragie, iar un militar de 36 de ani a murit în urma unui stop cardiac, după ce a fost plimbat de mai multe ori între Spitalul Judeţean şi Spitalul de Boli Infecţioase, fiind suspect de hepatită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici