VIDEO Rafila, probleme vizibile de respiraţie la prezentarea planului PSD pentru combaterea epidemiei COVID-19

Alexandru Rafila a avut, marţi, probleme de respiraţie şi dificultăţi de a vorbi la prezentarea planului PSD pentru combaterea epidemiei COVID-19.

5122 afișări
Imaginea articolului VIDEO Rafila, probleme vizibile de respiraţie la prezentarea planului PSD pentru combaterea epidemiei COVID-19

VIDEO Rafila, probleme vizibile de respiraţie la prezentarea planului PSD pentru combaterea epidemiei COVID-19

Reprezentantul României la OMS vorbea greu şi a spus că are „o lipsă de aer” şi i-a fost oferită apă. El a vorbit pe tot parcursul conferinţei de presă cu masca de protecţie care îi acoperea gura şi nasul.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, care deschide lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor, a prezentat marţi planul elaborat de partid pentru combaterea epidemiei COVID-19. Printre măsuri se numără testarea tuturor persoanelor din zonele cu rata mare a infectării.

PSD a publicat planul elaborat de partid pentru combaterea epidemiei COVID-19. Printre măsuri se numără testarea tuturor persoanelor din zonele cu rata mare a infectării. Prezentarea a fost realizată de reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila.

Potrivit documentului se are în vedere „testarea tuturor indivizilor, indiferent de simptome, în locurile cu incidenţă ridicat”.

„Astfel sunt identificate cazurile pre-simptomatice şi asimptomatice şi se întrerup lanţurile de transmitere prin izolarea promptă a persoanelor infectate”, se menţionează în document.

În ceea ce priveşte accesul facil la testare, social-democraţii vizează dezvoltarea unei aplicaţii informatice care să permită oricui să beneficieze de testare, la nevoie, în cazul în care consideră că este la risc de infecţie.

PSD vrea încurajarea producţiei de medicamente autohtone şi de dispozitive medicale necesare pentru diagnosticarea şi tratamentul COVID-19.

De asemenea, potrivit documentului, PSD propune restructurarea urgentă a Direcţiilor de Sănătate Publică prin constituirea structurii operative de intervenţie în sănătatea publică, coordonată de Institutului Naţional de Sănătate Publică, reorganizarea spitalelor generale, amenajarea de circuite dedicate şi paturi pentru pacienţii COVID-19, inclusiv pentru terapie intensivă, precum şi asigurarea asistenţei medicale de rutină pentru pacienţii cu boli cronice sau acute, acces fără întârziere la serviciile de sănătate în timpul pandemiei, prin testare rapidă la internare ori prezentare.

La prezentarea planului PSD pentru combaterea epidemiei, Alexandru Rafila a avut probleme de respiraţie. Reprezentantul României la OMS vorbea greu şi a spus că are „o lipsă de aer”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici