VIDEO| Românii, întâmpinaţi la vot cu melodii într-o secţie din Spania: ”Ieşi, române, la lumină, că mori cu dreptatea în mână!”

La Torrejón de Ardoz, alegătorii sunt întâmpinaţi cu program artistic din partea membrilor secţiei de votare, potrivit unui anunţ postat de Ambasada României în Spania.

1418 afișări
Imaginea articolului VIDEO| Românii, întâmpinaţi la vot cu melodii într-o secţie din Spania: ”Ieşi, române, la lumină, că mori cu dreptatea în mână!”

Românii care vor să voteze, întâmpinaţi cu melodii într-o secţie din Spania

"Ridică-te, mai, Ionică! Şi tu, Gheorghe, te ridică! Să ne ridicăm cu toţii, că-i plină ţara de hoţi ! Ieşi, române, la lumină, că mori cu dreptatea în mână! Nu mai sta pe dinafară că rămânem fără ţară! ", cântă membrii secţiei de votare, într-un clip video postat pe pagina de Facebook de Ambasada României în Spania.

Duminică, românii pot vota în oricare din cele 143 secţii de votare din Spania până la ora 21.00.

586.107 români au votat în străinătate până duminică la ora 14.00, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC), 81.481 de voturi înregistrându-se în Spania. Comparativ, în primul tur, până la aceeaşi oră, votaseră în Diaspora 440.032 alegători.

Nu a fost singurul moment artistic la alegerile din diaspora. La secţia sectia 551 din Harrow, din Londra, românii au dansat hora în jurul urnei. Un alt moment emoţionant s-a petrecut sâmbătă la o secţie de vot din Spania: unde o româncă din Slatina a cântat „Acasă-i România”.

În plus, un român stabilit în Germania, se plimbă duminică prin parcări cu maşina personală, pentru a-i ajuta pe şoferii de TIR, care nu au voie cu maşinile în oraşe, să ajungă la urne, pentru a vota în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Un altul din Belgia şi-a redenumit maşina drept "ambulanţa gri" şi spune că-i "răpeşte" pe şoferii de TIR de prin parcările din jurul Gentului pentru a-i duce să voteze 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici