VIDEO Statuia lui Brukenthal, motiv de scandal la Sibiu. Protestatarii cer retragerea monumentului

  • Statuia baronului Samuel von Brukenthal din Piaţa Mare a Sibiului încinge spiritele.
  • Protestatarii îl numesc pe baron „ucigaşul de români”.
11501 afișări
Imaginea articolului VIDEO Statuia lui Brukenthal, motiv de scandal la Sibiu. Protestatarii cer retragerea monumentului

Captură video Ora de Sibiu/Facebook

Peste 200 de persoane au participat sâmbătă, la un protest împotriva aşezării monumentului în centrul Sibiului, conform Turnul Sfatului. Oamenii sunt supăraţi şi cer retragerea statuii. 
 
Şi Gheorghe Funar, fostul primar al Clujului, dar şi cântăreaţa de muzică populară Veta Biriş au participat la manifestaţie. La protest au luat parte şi preoţi, precum şi reprezentanţi ai asociaţiilor naţionaliste. 
 
Oamenii au venit îmbrăcaţi în straie populare, au ţinut steaguri cu drapelul României în mâini şi au strigat „Jos criminalul”. Protestul a început cu rugăciunea „Tatăl nostru”, intonarea Imului Naţional iar la final, solista Veta Biriş a cântat mai multe melodii patriotice.
 
Un preot prezent la manifestaţie a luat cuvântul şi a spus că e vorba de un protest împotriva trecutului, al prezentului şi al viitorului, expunând o poziţie anti-certificat verde. ”Apropo de paşaportul verde de azi, nici atunci nu intrau românii în cetate fără paşaport verde, galben sau ce culoare aveau. Dacă ţăranii români erau prinşi peste noapte în cetate erau luaţi şi bătuţi chiar aici, în Piaţa Mare. (...) Să renunţăm la statuile stăpânitorilor străini. Încercăm să arătăm că existăm”.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici