VIDEO Tentativă de intrare ilegală în România: doi tineri sirieni au fost descoperiţi în saci de plastic, ascunşi într-un TIR. Intervenţia Ambulanţei

  • Doi tineri din Siria, cu vârste de 19 şi 24 de ani, au fost descoperiţi la Vama Giurgiu.
  • Aceştia erau ascunşi în saci de plastic, într-un TIR care transporta piese din fier.
  • Unul dintre ei şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost necesară intervenţia Ambulanţei.
225 afișări

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la Vama Giurgiu s-a prezentat în noaptea de luni spre marţi pentru efectuarea formalităţilor un cetăţean turc, în vârstă de 49 de ani, care conducea un TIR. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese din fier, încărcate din Turcia pentru România.

În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au constatat că sigiliul vamal era rupt şi lipit. La efectuarea unui control amănunţit asupra autocamionului, poliţiştii au descoperit, ascunşi în saci din plastic, printre marfa transportată, doi bărbaţi.

Aceştia au fost coborâţi din TIR, moment în care unul dintre bărbaţi şi-a pierdut temporar cunoştinţa. Poliţiştii de frontieră i-au acordat primul ajutor şi au solicitat prin 112 sprijin medical.

La faţa locului a sosit un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Giurgiu, care i-a acordat tânărului ajutor de specialitate, starea acestuia devenind la scurt timp stabilă.

Poliţiştii au stabilit faptul că cei doi tineri, în vârstă de 19, respectiv 24 de ani, sunt din Siria şi s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau în Bulgaria, fără ca şoferul să aibă cunoştinţă despre acest aspect. Aceştia au declarat autorităţilor că intenţionau să ajungă în Suedia.

Conform protocolului româno-bulgar, cele două persoane, şoferul şi TIR-ul au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
siria,
tir,
granita

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici