Video GALERIE FOTO, VIDEO Trei INCENDII au izbucnit concomitent la Botoşani/ Incendiile au fost lichidate

Cele trei incendii izbucnite concomitent la transformatoare electrice din zone diferite ale municipiului Botoşani au fost lichidate. Pompierii mai lucrează acum la răcirea cuvei în care se află uleiul tehnic dintr-o staţie de transformare a curentului electric.

1018 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, plutonier adjutant Dorina Lupu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că pompierii lucrează, în continuare, pe strada Mobilei din municipiu, la răcirea cuvei în care se află uleiul tehnic a staţiei de transformare a curentului electric.

”Este vorba de acel ulei tehnic care trebuie răcit. Există risc de reaprindere, uleiul fiind fierbinte. La faţa locului se află patru echipaje cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un camion de nisip pentru a fi folosit”, a declarat plutonier adjutant Dorina Lupu.

Sâmbătă, puţin după ora 12.00, trei incendii la trei transformatoare electrice din zone diferite ale municipiului Botoşani au izbucnit concomitent, pentru stingerea lor intervenind şase autospeciale.

Două dintre ele, de pe Calea Naţională, la ieşire din Botoşani spre localitatea Cătămăreşti şi de lângă sediul Poliţiei Rutiere, au fost lichidate după circa două ore, însă o maşină parcată lângă Poliţie a luat foc în urma scânteilor sărite de la transformatorul electric.

Pompierii nu pot spune, la această oră, dacă incendiile au izbucnit din aceeaşi cauză, urmând să se întocmească o comisie care va cerceta împrejurările în care s-au produs incidentele. Se iau în calcul mai multe ipoteze, inclusiv scurtcircuite.

Cel mai puternic incendiu a fost cel de pe strada Mobilei, fumul negru produs de flăcări putând fi observat de la câţiva kilometri. 

Trei INCENDII au izbucnit concomitent la Botoşani

Trei incendii au izbucnit, sâmbătă, concomitent, în municipiul Botoşani, şase echipaje ale ISU intervenind pentru stingerea acestora.

Purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani, plutonier adjutant Dorina Lupu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că cele trei incendii au izbucnit la trei transformatoare electrice din zone diferite.

Nu s-au înregistrat victime, însă o maşină parcată în zona unuia dintre incendii a luat foc.

Şase echipaje ale ISU intervin cu şase autospeciale, toate incendiile fiind localizate.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, Nicoleta Federciuc, a declarat, la rândul să, pentru corespondentul MEDIAFAX, că unul dintre incendii a izbucnit în apropierea sediului Poliţiei Rutiere.

”Este vorba de un transformator din apropierea sediului Poliţiei Rutiere Botoşani, care a făcut un scurtcircuit, cel mai probabil, acest lucru urmând să fie stabilit de pompieri. Nu sunt victime. De acolo a luat foc şi taxiul după ce au sărit nişte scântei pe el. De acolo a izbucnit şi la o conductă de gaz şi au foc luat mai multe transformatoare”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici