VIDEO Un urs jucăuş i-a pus pe turişti într-o situaţie inedită. Finalul cursei în josul pârtiei, după ce un schior curajos l-a ademenit pe „Moş Martin”

  • La munte, urşii nu mai sunt de mult o apariţie neaşteptată în mijlocul oamenilor.
  • Marţi, mai mulţi turişti aflaţi pe pârtie au fost surprinşi de vizita unui urs prietenos.
  • Pentru că animalul nu voia să plece, un schior şi-a luat inima în dinţi şi l-a ademenit în josul pârtiei, până ce animalul a renunţat la cursă.
  • Întregul moment a fost filmat şi postat pe Facebook, unde a strâns numeroase reacţii din partea utilizatorilor.
4156 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un urs jucăuş i-a pus pe turişti într-o situaţie inedită. Finalul cursei în josul pârtiei, după ce un schior curajos l-a ademenit pe „Moş Martin”

Sursa imagini: Facebook Stoica Adrian

UPDATE: Poziţia Jandarmeriei Române cu privire la incidentul petrecut pe pârtia din Predeal

Jandarmeria Română a emis un punct de vedere prin intermediul reţelei de socializare Facebook. Autorităţile au îndemnat oamenii să se îndepărteze în situaţia în care s-ar întâlni cu un animal sălbatic şi să nu comită acte de bravură care le-ar putea fi fatale.

Totodată, oamenii legi sunt de părere că în astfel de situaţii cel mai indicat este să apelăm la numărul unic de urgenţă 112 şi să lăsăm specialiştii să îşi facă treaba.

Ştire iniţială

La munte, urşii nu mai sunt de mult o apariţie neaşteptată printre localnici şi turişti. Iar dacă cei mai mulţi se feresc din calea animalelor, unii dau dovadă de curaj la limita inconştienţei şi se apropie intenţionat pentru celebra „poză cu ursul”. Pe alţii, însă, vedeta Munţilor Carpaţi îi ia pe nepregătite şi le taie calea din senin.

Marţi, un grup de turişti aflaţi pe pârtie în Predeal a fost surprins de vizita unui urs brun, alintat Moş Martin de cel care a filmat momentul. Distanţa s-a micşorat din ce în ce mai tare, până ce ursul a ajuns la doar câţiva paşi de bărbat.

„Îl lăsăm să treacă, nu te bagi în calea lui”, spune unul dintre turişti, în timp ce grupul aşteaptă, înlemnit, să treacă pericolul. Totuşi, frica nu şi-a spus cuvântul, situaţia fiind tratată cu calm şi umor. „Hai să facem gălăgie, ca să plece. Tovărăşelu', ia-o din loc! Hai că suntem prea mulţi aici şi tu eşti singurel”.

Ursul nu a schiţat nicio reacţie şi a continuat să înainteze liniştit către grupul de schiori. Într-un final, tot vorba bună l-a convins, dar nu să plece în pădure, ci să se aşeze cu botul pe labe. „Nu veni încoa', că nu suntem prieteni chiar aşa. (...)  Nu ai voie aici. Ştiu că eşti drăguţ, dar fiecare cu treaba lui.”

Pentru că ursul, deşi prietenos, parcă nu mai voia să se despartă de turişti, schiorul care filmează îi distrage atenţia şi porneşte în josul pârtiei, ca să-l ademenească. „Hai să facem un concurs. Ia-te după mine!” Jucăuş, animalul porneşte în urmărirea bărbatului, dar nu ţine pasul cu acesta. „Eşti un zăpăcit! Eu zic să te duci în pădure”, îi strigă turistul peste umăr.

Mai jos, întâlnesc un alt grup de turişti, dar trec şi pe lângă aceştia, fără incidente. Când animalul oboseşte şi se retrage printre copaci, schiorul le dă semnalul celorlalţi că îşi pot continua traseul, liniştiţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici