Video viral cu un medic român din Suedia care îi explică fiicei cum funcţionează vaccinul anti-COVID

  • Sibianca Laura Ghibu este medic român stabilit în Suedia şi strănepoată a luptătorului pentru Unirea din 1918, Onisifor Ghibu.
  • Un video cu modul în care îi explică fiicei sale cum acţionează vaccinul anti-COVID-19 s-a viralizat şi a fost preluat de autorităţile din Lombardia şi de Min. Sănătăţii.
3103 afișări
Imaginea articolului Video viral cu un medic român din Suedia care îi explică fiicei cum funcţionează vaccinul anti-COVID

Video viral cu un medic român din Suedia care îi explică fiicei cum funcţionează vaccinul anti-COVID

Videoclipul despre vaccin făcut de fetiţa de 12 ani a medicului român stabilit în Suedia, Laura Ghibu, va fi folosit în campania de informare din Italia, iar luni a fost preluat şi pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

„Un medic român i-a explicat fiicei ei de 12 ani cum funcţionează vaccinul anti COVID-19. Fetiţa a desenat ce a înţeles, rezultatul fiind în acest video. Şi Laura şi Astrid, fiica ei, se vor vaccina atunci când le va veni rândul. Pentru că au înţeles. Desigur, copiii pot primi acest vaccin doar după împlinirea vârstei de 16 ani”, este mesajul Ministerului Sănătăţii din România, postat în dreptul fimului realizat de Astrid Ventimiglia, fiica medicului Laura Ghibu.

Prima care a postat imaginile a fost medicul român Laura Ghibu, care a postat pe pagina sa de Facebook metoda inedită prin care i-a explicat copilului beneficiile vaccinului anti-COVID.

Astrid Ventimiglia şi-a întrebat mama cum funcţionează vaccinul, iar după ce i s-a explicat, copila a realizat un video cu desene şi explicaţii pe înţelesul tuturor.

Imaginile au devenit virale, iar la o oră după ce a postat şi varianta în limba italiană a fost Laura a fost contactată de profesorul Raffaele Bruno de la Pavia, medicul infecţiolog care a tratat primul caz de COVID în Italia. Acesta i-a cerut permisiunea să preia videoul pentru campania de informare asupra vaccinului în toată regiunea Lombardia.

„A spus că videoul va fi trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei! L-am cedat cu plăcere şi GRATUIT!”, a spus Laura Ghibu.

Laura Ghibu Ventimiglia este descendentă a familiei lui Onisifor Ghibu. Bunicul ei a fost Emil Ghibu, nepot de frate al unuia dintre cei mai importanţi luptători în realizarea Unirii de la 1918. Emil Ghibu, bunicul Laurei Ghibu, a luptat pe front, în cel de-al doilea Doilea Război Mondial. El a murit în 2020, la vârsta de 104 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici