VIDEO Ziua Forţelor Terestre: Zeci de copii au testat echipamentele de luptă ale militarilor

Cu prilejul Zilei Forţelor Terestre, militarii au prezentat tehnica de luptă şi mai multe exerciţii demonstrative, în cadrul unui eveniment desfăşurat în Parcul Tineretului din Capitală.

564 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ziua Forţelor Terestre: Zeci de copii au testat echipamentele de luptă ale militarilor

VIDEO Ziua Forţelor Terestre: Zeci de copii au testat echipamentele de luptă ale militarilor

Zeci de copii au testat echipamentele de luptă folosite de militari.

"Cel mai mult mi-au plăcut tancurile, dar şi trasul cu arma. Aş vrea să merg în misiune în Afghanistan", a spus David, unul dintre copiii veniţi la manifestare.

"M-am urcat în tanc şi am văzut parcul de sus. Vreau să încerc să trag şi cu arma", a spus Maria.

Pe lângă prezentarea armamentului şi a echipamentului din dotare, bucureştenii au putut vedea exerciţii demonstrative de intervenţie a echipei EOD (Explosive Ordonance Disposal), exerciţii de supravieţuire, escaladări şi tehnici de autoapărare.

Organizatorii s-au arătat încântaţi de numărul mare de participanţi la eveniment.

"Este tehnica cu care se defilează la parada de 1 Decembrie. Am vrut ca populaţia, mai ales copiii, să poată vedea tancurile, transportoarele, maşinile poliţiei militare, să se apropie mai mult de ele. Copiii au putut merge şi în atelierele cercetaşilor, unde au fost pregătite pentru ei ateliere de supravieţuire, se pot da cu tiroliana, pot escalada un panou, iar poliţiştii militari au prezentat exerciţii demonstrative", a declarat col. Romeo Feraru pentru MEDIAFAX.

Participanţii au putut asculta şi un concert de muzică de fanfară, corală şi instrumentală. La ora 21.00 va avea loc retragerea cu torţe, în faţa Palatului Cercului Militar Naţional şi va urma traseul Opera Naţională Bucureşti - Podul Cotroceni - Şoseaua Cotroceni - Bd. Iuliu Maniu- Bd. Vasile Milea - Drumul Taberei - Statul Major al Forţelor Terestre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici