Vîlceanu: Până la sfârşitul anului vor fi semnate contractele pentru reabilitarea a 12 rute turistice

Investiţiile în turism şi cultură sunt o componentă importantă în PNRR, afirmă Dan Vîlceanu: „Până la finalul acestui an vom selecta 225 de situri ce urmează să fie restaurate şi vor fi semnate contractele pentru reabilitarea a 12 rute turistice sau culturale

471 afișări
Imaginea articolului Vîlceanu: Până la sfârşitul anului vor fi semnate contractele pentru reabilitarea a 12 rute turistice

„Investiţiile în turism şi cultură sunt o componentă importantă în PNRR, despre care, personal, cred că sunt cele care în unele zone din ţară vor produce schimbări majore, reuşind să creeze noi surse de venit. Vom reuşi să oferim turiştilor o experienţă frumoasă de călătorie, îmbinând patrimoniul nostru cultural cu tehnologia, iar în zonele respective va creşte calitatea vieţii”, transmite Dan Vîlceanu.

El precizează că toate investiţiile pe această componentă se ridică la 103,53 milioane de euro.

„Vorbim de restaurarea mai multor obiective şi promovarea unor rute turistice. Până la finalul acestui an vom selecta 225 de situri ce urmează să fie restaurate şi vor fi semnate contractele pentru reabilitarea şi promovarea a 12 rute turistice/culturale. De asemenea, vor fi finanţate: crearea de aplicaţii, digitalizarea siturilor, amenajarea unor drumuri de acces, activităţi de cercetare, digitalizare, marketing, formare de personal, etc, toate măsurile de care este nevoie pentru ca la final să avem o ofertă culturală comună şi care să ajute dezvoltarea zonelor respective”, adaugă Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Cele 12 rute sunt ruta castelelor - reabilitarea a 5 castele şi a infrastructurii specifice în toate regiunile României, ruta curiilor din zona Transilvaniei, ruta culelor- reabilitarea a 5 cule şi a infrastructurii specifice, traseul gastronomiei tradiţionale româneşti, ruta bisericilor fortificate, ruta bisericilor de lemn - reabilitarea a 10 biserici de lemn şi a infrastructurii specifice în toate regiunile României, ruta mănăstirilor din zona Moldovei - reabilitarea a 5 mănăstiri, ruta Sfântul Ladislau- reabilitarea a 5 biserici/clădiri de patrimoniu, traseul Castrelor Romane - reabilitarea a 5 castre, ruta cetăţilor- reabilitarea a 5 cetăţi, refacerea peisajului cultural din Delta Dunării în vederea creşterii atractivităţii zonei prin reabilitarea a 30 obiective tradiţionale şi finanţarea rutei satelor cu arhitectură tradiţională- reabilitarea a 150 de case tradiţionale din toată România şi a infrastructurii specifice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici