Vin alte fonduri europene la Oradea. Aeroportul din localitate va fi modernizat

  • Aeroportul din Oradea va fi modernizat cu fonduri europene.
  • Lucrarea presupune o serie de investiţii în infrastructura aeroportului şi va fi gata în 2023.
  • De asemenea, autorităţile locale vor să obţină finanţare pentru extinderea pistei de aterizare.
394 afișări
Imaginea articolului Vin alte fonduri europene la Oradea. Aeroportul din localitate va fi modernizat

Vin alte fonduri europene la Oradea. Aeroportul din localitate va fi modernizat

Investiţia de la aeroportul din Oradea presupune construirea unui gard perimetral cu sisteme de supraveghere tip gard inteligent, amenajarea unui post de control acces pentru verificarea persoanelor, vehiculelor şi mijloacelor aeroportuare şi construirea unui drum în incinta aeroportului care să asigure siguranţa şi securitatea traficului aerian.

De asemenea, aeroportul Oradea a depus un alt proiect cu fonduri europene care are patru obiective: extinderea pistei de decolare şi aterizare, extinderea platformei, împrejmuirea incintei şi realizarea unui drum de securitate şi achiziţia echipamentelor necesare pentru desfăşurarea activităţilor de întreţinere şi mentenanţă.

Pentru extinderea pistei cu 400 de metri spre Nojorid vor fi făcute exproprieri de teren.

Potrivit planului, la finalul anului 2023 aeroportul din Oradea va fi complet modernizat, cu o pistă prelungită, cu perimetre securizate, accese informatizate şi cu toate facilităţile operaţionale, inclusiv terminalul cargo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aeroport,
modernizare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici