Vîntu: Ghiţă mi-a spus că vrea un loc la masa de joc, a cerut susţinere pentru Ponta la preşedinţie

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat în faţa instanţei Judecătoriei Sectorului 5 că Sebastian Ghiţă i-ar fi spus că nu este interesat de activitatea editorială, ci că vrea să finanţeze Realitatea, fiind interesat de "un loc la masa de joc" şi a cerut susţinere pentru Victor Ponta la preşedinţie.

122 afișări
Imaginea articolului Vîntu: Ghiţă mi-a spus că vrea un loc la masa de joc, a cerut susţinere pentru Ponta la preşedinţie

Vîntu: Ghiţă mi-a spus că vrea un loc la masa de joc, a cerut susţinere pentru Ponta la preşedinţie (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Vîntu a declarat că a aflat acest punct de vedere al lui Sebastian Ghiţă într-o discuţie la care au participat şi Sorin Enache, Sorin Feciu şi Dragoş Nedelcu.

"L-am întrebat pe dl. Ghiţă ce vrea, mi-a spus că vrea un loc la masa de joc, că nu-l interesează din punct de vedere editorial, că vrea să finanţeze Realitatea TV pentru a pune capăt problemelor financiare ale acesteia, dorind în schimb un contract de management pe cinci ani şi susţinerea pentru preşedinţie a lui V. Ponta. Această susţinere urma să o realizeze el prin intermediul postului. I-am spus că nu am nimic împotrivă, dar că din punct de vedere editorial nimeni nu poate controla în întregime o instituţie media. El mi-a spus că măcar încearcă să-i vândă această iluzie lui V. Ponta", a spus Vîntu în declaraţia dată la instanţă şi obţinută de MEDIAFAX.

El a adăugat că în urma aceste discuţii a fost încheiat un contract de management în octombrie 2010 şi care prevede relaţiile dintre manager şi societate şi dintre acesta şi membrii Consiliului de Administraţie.

În perioada octombrie - decembrie relaţiile au decurs normal Ghiţă a finanţat postul, iar salariile au fost plătite la timp. Din ianuarie însă situaţia s-a schimbat iar Ghiţă i-ar fi propus lui Vîntu să însceneze o relaţie de duşmănie între ei pentru a obţine contracte, a spus Vîntu la Judecătoria Sectorului 5.

De asemenea, Vîntu l-a acuzat pe Sebastian Ghiţă că în februarie a falsificat semnătura directorului general al postului, Sorin Enache, înaintând către Coresi - proprietarul spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea Realitatea - o serie de acte false privind renunţarea la acel spaţiu. Vîntu a spus că atunci când i-a cerut explicaţii lui Ghiţă, acesta a negat falsul, spunând că sunt măsuri economice obligatorii şi că Asesoft este un debitor mai solvabil.

Pe de altă parte, Ghiţă i-ar fi spus lui Vîntu că a reuşit să ajungă la Traian Băsescu prin intermediul lui Valeriu Turcan pentru deblocarea unor contracte, dar că acesta din urmă şi-a exprimat neîncrederea faţă de relaţia de duşmănie dintre Ghiţă şi Vîntu.

Sorin Ovidiu Vîntu a adăugat că, pentru a demonstra lui Băsescu relaţia de duşmănie dintre ei, Ghiţă i-ar fi spus că a trebuit să-i facă pe plac acestuia şi să-i dea afară pe Oana Stancu şi pe Adrian Ursu, care avuseseră o campanie agresivă împotriva Elenei Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici