Vîntu, în faţa instanţei: Cu ajutorul meu s-au plantat în România 450.000 de arbuşti

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a dat, joi, o declaraţie, în faţa unui complet de trei judecători de la Tribunalul Bucureşti, care a judecat recursul Parchetului instanţei supreme, el enumerând toate "lucrurile bune" pe care le-a făcut pentru statul român.

793 afișări
Imaginea articolului Vîntu, în faţa instanţei: Cu ajutorul meu s-au plantat în România 450.000 de arbuşti

Vîntu, în faţa instanţei: Cu ajutorul meu s-au plantat în România 450.000 de arbuşti (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a dezbătut, joi, contestaţia făcută de procurorii de la Parchetul instanţei supreme împotriva deciziei Judecătoriei sectorului 1, instanţă care a decis luni că în dosarul de şantaj în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost deferit justiţiei nu se mai impune ca acesta să fie arestat preventiv.

La termenul de joi, procurorul a arătat că temeiurile ce au fost avute în vedere la luarea măsurii de către Tribunalul Bucureşti în faza recursului privind propunerea de arestare preventivă nu s-au schimbat, astfel că decizia judecătoriei trebuie casată, impunându-se menţinerea măsurii arestului preventiv în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, arestaţi din 29 aprilie pentru ameninţarea cu moartea şi şantajarea managerului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă.

Vîntu le-a cerut judecătorilor un răgaz de zece minute pentru a face o declaraţie, judecătorii admiţând, iar omul de afaceri le-a explicat acestora beneficiile aduse de el "României şi oamenilor din România".

Astfel, Vîntu a declarat că este unul din puţinii oameni care au ajutat la înfiinţarea Bursei de Valori Bucureşti şi că a finanţat numeroşi elevi şi studenţi care în prezent lucrează ca economişti în băncile româneşti.

Vîntu a mai arătat că, după prăbuşirea FNI, a construit unul dintre cele mai puternice produse jurnalistice din România, referindu-se la trustul Realitatea Media, în cadrul cărora a derulat campanii productive pentru această ţară.

Astfel, el a făcut referire la Gala intitulată "10 pentru România" derulată în ultimii câţiva ani, arătând că prin intermediul acesteia a dorit şi a reuşit promovarea a numeroase talente ţinute în umbră, fapt pe care el îl consideră benefic pentru statul român.

Vîntu a vorbit şi de campania "România prinde rădăcini", în urma căreia potrivit acestuia s-au plantat 450.000 de arbuşti, făcând referire la masivele defrişări ce au avut loc în România de-a lungul vremii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici