Vîntu, în instanţă: Pentru dumneavoastră, Popa este un condamnat periculos, pentru mine e un prieten

Sorin Ovidiu Vîntu le-a spus magistraţilor care au judecat recursul său împotriva hotărârii prin care a fost arestat pentru 29 de zile în dosarul legat de favorizarea lui Nicolae Popa că dacă pentru completul de judecată acesta poate fi "un condamnat periculos", pentru el este "un prieten".

56 afișări
Imaginea articolului Vîntu, în instanţă: Pentru dumneavoastră, Popa este un condamnat periculos, pentru mine e un prieten

Vîntu, în instanţă: Pentru dumneavoastră, Popa este un condamnat periculos, pentru mine e un prieten (Imagine: Catalina FIlip/Mediafax Foto)

"Pentru dumneavoastră, Popa este un condamnat periculos, pentru mine este un prieten", le-a spus Vîntu judecătorilor, atunci când aceştia i-au dat, potrivit procedurii, ultimul cuvânt înainte de încheierea procesului.

Vîntu a ţinut să explice şi relaţia sa cu ceilalţi doi co-inculpaţi, despre care a afirmat că "nu au nicio vină".

Despre Alexandru Stoian, şoferul său, omul de afaceri a spus că "a dus mii de plicuri cu bani" de când lucrează pentru el.

Despre Octavian Ţurcan, Vîntu a afirmat că este "un eminent bancher".

"A fost încătuşat pentru un transfer, dar procurorul ştie ce anume a făcut obiectul acelui transfer? Ştie dacă nu cumva a fost o tranzacţie comercială?", s-a întrebat Vîntu în încheierea declaraţiei date în faţa instanţei.

Judecători Curţii de Apel Bucureşti vor decide, joi, la ora 15.00, dacă Sorin Ovidiu Vîntu, şoferul său, Alexandru Stoican, şi omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan vor fi sau nu eliberaţi din arest.

Cei trei au cerut cercetarea lor în stare de libertate de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care îi acuză de favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare, pentru infracţiuni economice, în legătură cu înşelarea a 300.000 de investori ai Fondului Naţional de Investiţii (FNI).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici