Virginia: Mama unui copil de 6 ani care a împuşcat un profesor pledează vinovată pentru neglijenţă

Mama unui băiat de 6 ani din Virginia care a împuşcat-o şi a rănit-o pe învăţătoarea sa din şcoala primară, în ianuarie, a pledat marţi vinovată pentru neglijenţă gravă, potrivit mai multor instituţii media, citate de Reuters.

636 afișări
Imaginea articolului Virginia: Mama unui copil de 6 ani care a împuşcat un profesor pledează vinovată pentru neglijenţă

Deja Taylor, al cărei fiu a împuşcat-o pe învăţătoarea Abby Zwerner la şcoala primară Richneck din Newport News, a pledat vinovată în faţa acuzaţiilor legate de uz de arme.

Taylor va fi condamnată la 27 octombrie, potrivit site-ului tribunalului din Virginia.

Ea riscă până la şase luni de închisoare după ce procurorii statului au renunţat la o acuzaţie separată de infracţiune minoră de punere în pericol a unui copil prin lăsarea din imprudenţă a unei arme de foc încărcate, au relatat Washington Post şi NBC News.

Taylor riscă până la doi ani de închisoare pentru acuzaţiile federale şi va fi condamnată în acest caz pe 18 octombrie.

Un avocat al Newport News Commonwealth a declarat marţi, în cadrul unei audieri în instanţă, că băiatul a luat arma din poşeta mamei sale, aflată deasupra unei comode, a relatat Post. Avocatul lui Taylor, James Ellenson, a declarat anterior că arma era asigurată cu un sistem de blocare a trăgaciului într-un dulap din dormitor, a adăugat publicaţia.

Ellenson nu a putut fi contactat pentru a comenta audierea de marţi. În afara tribunalului, Ellenson a întrebat de ce tatăl băiatului nu a fost acuzat şi a citat „probleme de abuz domestic”, dar nu a dat alte detalii, a relatat WTKR, afiliat local al CBS.

Reprezentanţii biroului procurorului Newport News Commonwealth's Attorney nu au putut fi contactaţi.

Poliţia a declarat că băiatul a luat pistolul de acasă în rucsacul său şi a tras un singur foc de armă în mâna şi în pieptul lui Zwerner. Un membru al personalului şcolii s-a grăbit să imobilizeze băiatul în timp ce Zwerner i-a condus pe ceilalţi elevi în siguranţă, au spus ei.

Procurorii din Virginia nu l-au acuzat pe băiat.

Profesorul a intentat un proces de 40 de milioane de dolari împotriva administratorilor şcolii, spunând că aceştia au fost avertizaţi de trei ori că băiatul era înarmat. În aprilie, The Post a declarat că autorităţile statului investighează un fost director adjunct al şcolii, citând două persoane familiare cu ancheta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici