Vizită neanunţată pe şantier: Şanse mici ca podul peste Dunăre de la Brăila să fie dat în trafic în decembrie 2022

Sunt şanse mici ca podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, cea mai mare lucrare de infrastructură din România postdecembristă, să fie dat în trafic în decembrie 2022, susţine secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, care a fost în vizită neanunţată pe şantier.

4220 afișări
Imaginea articolului Vizită neanunţată pe şantier: Şanse mici ca podul peste Dunăre de la Brăila să fie dat în trafic în decembrie 2022

Scrioşteanu spune că a făcut o vizită neanunţată la şantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, pentru a verifica dacă promisiunea antreprenorului cu privire la darea în trafic în luna decembrie 2022 a acestui obiectiv este susţinută şi de realitatea din teren.

„Stadiul şantierului, mobilizarea de oameni, utilaje şi resurse din şantier nu confirmă susţinerile repetate ale asocierii de antreprenori cu privire la finalizarea lucrărilor în luna decembrie atât a podului, cât şi a primei etape a drumurilor de legătură. Antreprenorul principal a promis că ne va comunica un grafic de lucru detaliat pe zile, până la sfârşitul anului, care să cuprindă necesarul şi mobilizarea de resurse (umane, materiale şi logistice), astfel încât să demonstreze tehnic posibilitatea de a se pune în circulaţie podul şi prima etapă a drumurilor de legătură, în luna decembrie”, scrie Scrioşteanu pe Facebook.

Acesta precizează că va solicita Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prezenţa zilnică a responsabililor de acest proiect în şantier, pentru a avea o monitorizare permanentă a resurselor asumate şi mobilizate în teren. De asemenea, va solicita ca săptămânal să ne comunice Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii situaţia din şantier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici