Vlad Filat a leşinat câteva minute în incinta unei instanţe judiciare din Chişinău

Fostul premier moldovean Vlad Filat, aflat în arest preventiv pentru acte de corupţie, a leşinat marţi într-o instanţă judiciară din Chişinău, politicianul revenindu-şi după câteva minute, informează Unimedia.md.

2120 afișări
Imaginea articolului Vlad Filat a leşinat câteva minute în incinta unei instanţe judiciare din Chişinău

Vlad Filat a leşinat câteva minute în incinta unei instanţe judiciare din Chişinău

Vlad Filat a leşinat în incinta Judecătoriei Buiucani, unde avea loc o şedinţă în dosarul său.

Vlad Filat a primit asistenţă medicală de la un echipaj al serviciului de urgenţă, revenindu-şi după câteva minute.

Fostul premier moldovean a ieşit din sala de judecată ajutat de agenţi de poliţie.

Vlad Filat se află în arest preventiv din octombrie 2015, fiind acuzat de fraudă bancară şi luare de mită. Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a obţinut suspendarea imunităţii fostului premier argumentând că Vlad Filat trebuie anchetat pentru presupusa implicare directă în fraudele de la Banca de Economii (BEM). În alt dosar, liderul PLDM este acuzat că, în perioada în care a îndeplinit funcţia de premier, ar fi primit 60 de milioane de dolari de la directorul companiei Dufremol, Ilan Shor. Potrivit sesizării, exercitând funcţia de premier, Filat ar fi primit bunuri de la Ilan Shor pentru a înceta controalele la Dufremol, pentru a-l numi consul onorific în Rusia şi pentru a acorda dreptul de comercializare a produselor petroliere. De asemenea, conform procurorilor, Vlad Filat ar fi pretins bunuri şi bani în valoare de peste 190 de milioane de dolari de la Ilan Shor, pentru a determina funcţionari guvernamentali să ia decizii necesare asigurării emiterii suplimentare de acţiuni la BEM, fără participarea statului, fapt ce a generat diminuarea participaţiei statului până la 33,3% şi preluarea controlului asupra BEM de către Ilan Shor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici