Vlădescu: Nu se pot reduce diferenţiat pensiile, pentru că ar trebui modificat punctul de pensie

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat marţi, după discuţiile preşedintelui Traian Băsescu cu grupurile parlamentare ale PDL, că nu poate să aibă loc o reducere diferenţiată a pensiilor, deoarece aceasta ar presupune modificarea punctului de pensie.

35 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Nu se pot reduce diferenţiat pensiile, pentru că ar trebui modificat punctul de pensie

Vlădescu: Nu se pot reduce diferenţiat pensiile, pentru că ar trebui modificat punctul de pensie (Imagine Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Întrebat dacă se ia în calcul ca pensiile care nu depăşesc 1.000 de lei să nu fie modificate, Vlădescu a răspuns: "Nu se modifică în acest sens, pentru că trebuie modificat punctul de pensie. Nu se poate acorda o scădere diferenţiată".

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, le-a spus pensionarilor gălăţeni care au protestat în faţa sediului instituţiei nu vor scădea pensiile sub 1.000 de lei, iar cei care beneficiază de această sumă nu vor fi obligaţi la coplată. Totodată, Şeitan le-a promis sindicaliştilor că în lunile iulie şi august vor beneficia de bilete pentru bazele de tratament din ţară.

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte, marţi, cu grupurile parlamentare care susţin Guvernul, pentru discuţii privind măsurile impuse de acordul cu FMI.

Şeful statului s-a întâlnit deja cu parlamentarii PDL, la discuţii participând şi premierul Emil Boc şi o serie de miniştri.

La ora transmiterii acestei ştiri, Traian Băsescu discută cu parlamentarii UDMR.

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, luni, că la întâlnirea programată cu preşedintele Traian Băsescu, la Parlament, înainte de trimiterea scrisorii către FMI, grupul reprezentanţilor Uniunii va insista pe importanţa protejării celor care au pensii mici.

"Cel mai important este că noi vrem să îi protejăm pe cei cu pensiile mici. Acesta este punctul cel mai sensibil pe care vrem să îl abordăm, vrem să discutăm acest lucru cu preşedintele", a declarat Marko Bela.

De asemenea, UNPR va susţine, la discuţiile cu preşedintele Băsescu, menţinerea actualei valori a pensiei minim garantate, de 350 lei. Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a precizat pentru MEDIAFAX că independenţii vor insista, pe de altă parte, ca reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor şi cu 15% a pensiilor să fie măsuri cu caracter temporar.

Guvernul ar urma să aprobe miercuri scrisoarea de intenţie către FMI. Premierul Emil Boc a anunţat că măsurile impuse de acordul de împrumut cu FMI vor fi adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici