Voicu contestă o rezoluţie a procurorilor DIICOT, cei care au început ancheta împotriva sa

Senatorul Cătălin Voicu, arestat pentru fapte de corupţie, a fost dus, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a contestat o decizie a procurorilor DIICOT, cei care au declanşat iniţial ancheta împotriva sa, ulterior cazul fiind declinat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

32 afișări
Imaginea articolului Voicu contestă o rezoluţie a procurorilor DIICOT, cei care au început ancheta împotriva sa

Voicu contestă o rezoluţie a procurorilor DIICOT, cei care au început ancheta împotriva sa (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Contestaţia senatorului Voicu împotriva rezoluţiei procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism de declinare a dosarului său de la DIICOT la DNA va fi luată în discuţie de către instanţa supremă, în data de 4 mai.

Cătălin Voicu a fost adus, marţi, la instanţa supremă pentru a se judeca plângerea acestuia împotriva rezoluţiei procurorilor DIICOT, însă avocatul senatorului a cerut amânarea judecării contestaţiei, iar procurorul de şedinţă a arătat instanţei că trebuie ataşat dosarul de la DIICOT şi informaţii despre această plângere care a fost adresată iniţial procurorilor.

În 11 decembrie 2009, potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, procurorii DNA au stabilit că, în cursul anului trecut, Cătălin Voicu ar fi pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare.

Iniţial, ancheta în cazul Vociu a fost la DIICOT, însă, în urma cercetărilor, procurorii acestei direcţii au stabilit că faptele intră în competenţa DNA, dosarul fiind declinat.

DNA a solicitat avizul Senatului pentru arestarea senatorului Voicu, iar în 23 martie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis mandat pentru 30 de zile pe numele politicianului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici