Voluntarul cu „talie de viespe” care l-a salvat pe un sucevean căzut în fântână. Diametrul de suprafaţă, de doar 50 centimetri

  • Voluntarul care l-a scos pe bătrânul de 88 de ani căzut joi într-o fântână adâncă de 22 de metri din localitatea Mironu, judeţul Suceava, are doar 19 ani.
  • Tânărul încăpea în fântâna îngustă, cu diametrul la suprafaţă de 50 de centimetri.
  • ISU Suceava: „Intervenţia a fost deosebit de grea, din cauza spaţiului redus.”
646 afișări
Imaginea articolului Voluntarul cu „talie de viespe” care l-a salvat pe un sucevean căzut în fântână. Diametrul de suprafaţă, de doar 50 centimetri

FOTO: Facebook ISU „Bucovina" Suceava

Pompierii din Suceava au intervenit joi pentru salvarea unui bătrân de 88 de ani căzut într-o fântână, în localitatea Mironu.

Fântâna este construită din tuburi, cu o adâncime de 22 de metri şi cu diametrul la suprafaţă de doar 50 de centimetri.

Din cauza diametrului redus, pompierii militari au echipat şi au asigurat un voluntar din localitate, Adrian Ferariu, în vârstă de 19 ani, cu o talie care i-a permis să ajungă la victimă.

Pompierii l-au coborât apoi în fântână.

„Intervenţia a fost deosebit de grea, din cauza spaţiului redus, şi chiar dacă a fost necesar un efort susţinut, tânărul salvator a reuşit să strecoare cordiţa de salvare şi să-l asigure pe bătrân. Ulterior, cei doi au fost extraşi la suprafaţă de către pompierii militari”, anunţă ISU Suceava.

Bătrânul, în stare de semiconştienţă, a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe Suceava şi a rămas internat. Pompierii spun că a supravieţuit încercării.

Voluntarul a primit, vineri, o diplomă de merit din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în semn de apreciere pentru curaj şi spirit civic: „Prin fapta sa, Adrian a devenit un <salvator de excepţie> şi a contribuit la consfinţirea valorii de adevăr a citatului din Talmud, care spune: <Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă>”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici