Vosganian: Declaraţia lui Barna că judecătorii CCR sunt vârful de lance al penalilor, periculoasă

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian scrie, pe Facebook, că declaraţia liderului USR Dan Barna privind judecătorii CCR, caracterizaţi drept „vârful de lance al penalilor" după invalidarea proiectelor de revizuire a Constituţiei, este "periculoasă, dacă nu chiar dementă".

892 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Declaraţia lui Barna că judecătorii CCR sunt vârful de lance al penalilor, periculoasă

Vosganian: Declaraţia lui Barna că judecătorii CCR sunt vârful de lance al penalilor, periculoasă

"Felul în care este sprijinită ascensiunea politică a unor personaje fanatizate precum Dan Barna, arată că n-am învăţat nimic din lecţiile amare ale secolului XX. Dan Barna, preşedinte USR şi candidat la Preşedinţia României, face numeroase declaraţii iresponsabile. El are impresia, greşită şi periculoasă, că numărul de voturi obţinute poate ţine loc de raţiune şi că, în general, poate justifica orice nesăbuinţă. Iată ce declară Dan Barna după decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea revizuirii Constituţiei pe chestiunea amnistiei şi graţierii: «Actualii judecători ai Curţii Constituţionale au dovedit din păcate, încă o dată, prin decizia de astăzi, că sunt vârful de lance al penalilor din politica românească». Spusele de mai sus ar fi doar hilare, dacă nu ar veni din partea celui pe care unii analişti, precum Bogdan Chirieac, îl socotesc o mare speranţă, o revelaţie a politicii româneşti. De aceea trebuie să socotim această declaraţie de-a dreptul periculoasă, dacă nu chiar dementă", a scris, vineri, pe Facebook, vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian.

Vosganian a transmis că, în acest caz, judecătorul CCR Daniel Morar, care a fost "mâna dreaptă" a Laurei Codruţa Kovesi, este considerat de Dan Barna ca fiind un "vârf de lance al penalilor".

"După cum ştim, decizia CCR a fost luată în unanimitate: 8-0. Nu cunoaştem motivul pentru care Simina Tănăsescu, cel de-al nouălea judecător, proaspăt numit de Klaus Iohannis, a lipsit, deşi absenţa sa de la un vot atât de important e cel puţin ciudată. Printre cei care au votat s-a numărat, însă, Daniel Morar, fost şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie între anii 2005 – 2012. Să fie Daniel Morar vârf de lance al penalilor? El, care a fost ani de zile eroul luptei anticorupţie?!? Păi atunci ce să mai zicem de Codruţa Kovesi, procuror general în acea perioadă, a cărei mână dreaptă a fost Daniel Morar şi care, chiar şi atunci când mandatul i-a expirat la DNA, i l-a prelungit? Atunci Kovesi e mama penalilor! Adică, după bezna minţii lui Barna, DNA a fost condus de un vârf de lance al penalilor, în strânsă colaborare, desigur, cu procurorul general, al cărui adjunct era şeful DNA şi care i-a şi urmat în funcţie!", arată mesajul publicat pe Facebook.

"Hai să mai alegem un nume: Livia Stanciu. Alt vârf de lance al penalilor, după opinia lui Dan Barna. Livia Stanciu a fost, între 2009 şi 2016 preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cu alte cuvinte, instanţa supremă în ierarhiile judecătoreşti a fost ocupată timp de şapte ani de un reprezentant al intereselor penalilor! Încă un nume: Mona Pivniceru. Judecător la Înalta Curte, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, ministru al Justiţiei. Alt vârf de lance al penalilor! Aşadar, potrivit declaraţiei demente a lui Barna, şefia DNA, şefia Inaltei Curţi, Ministerul Justiţiei sau CSM au fost, în ultimul deceniu, o cloacă infracţională, un grup criminal organizat, în care şefii nu făceau altceva decât să fie vârfuri de lance ale penalilor. Şi acelaşi Barna ne spune că trebuie să avem încredere în Justiţie!", susţine deputatul ALDE.

Vosganian scrie că este nevoie de o Uniune care să salveze România de Uniunea Salvaţi România (USR).

"Domnule Bogdan Chirieac, care acordaţi prima şansă ca viitor preşedinte al României acestui personaj, doamnelor şi domnilor care aţi votat plini de însufleţire Uniunea Salvaţi România, vă invidiez că sunteţi atât de mândri de asemenea declaraţii halucinante, care nu dovedesc decât îngustime şi fanatism. Personal, cred că avem nevoie de o Uniune care să Salveze România de Uniunea Salvaţi România", conchide mesajul său.

Mesajul parlamentarului ALDE vine în contextul în care, joi, preşedintele USR Dan Barna a afirmat că magistraţii CCR au dovedit prin decizia de a respinge proiectele PNL-USR şi PSD-ALDE de revizuire a Constituţiei, că sunt „vârful de lance al penalilor din politica românească”.

Taguri:
ccr,
vosganian,
barna

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici