Vosganian: Pânã în 2009, Guvernul va elimina sărăcia în rândul pensionarilor

Guvernul va elimina sărăcia severă în rândul pensionarilor până în anul 2009, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Iaşi, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

1 afișare
Imaginea articolului Vosganian: Pânã în 2009, Guvernul va elimina sărăcia în rândul pensionarilor

Vosganian: Pânã în 2009, Guvernul va elimina sărăcia în rândul pensionarilor

"După majorarea pensiilor, la începutul lui 2008, doar 0,7 la sută dintre pensionari vor trăi sub nivelul sărăciei severe, iar la începutul lui 2009 nu vor mai exista decât cazuri izolate”, a declarat Vosganian.

Potrivit acestuia, statistic, sub pragul sărăciei severe se află acele familii ale căror venituri lunare nu depăşesc 110 lei/membru de familie. "Sub acest prag, se află în pericol chiar supravieţuirea persoanei”, a explicat Vosganian.

Ministerul Economiei şi Finanţelor va prezenta, marţi, în şedinţa de Guvern, un raport privind nivelul de trai în România. "Am înregistrat lucruri remarcabile în lupta cu sărăcia, şi o spunem pe baza unor date culese şi interpretate de experţi ai Băncii Mondiale. Iniţial, ne propusesem să aducem sărăcia severă, în 2009, la un nivel de 5,4% din populaţia României. Am atins însă acest obiectiv la finele lui 2006. Noul obiectiv fixat pentru 2009, de 3,9%, va fi de asemenea depăşit”, a mai spus Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici