Vosganian: Primăriile vor primi bani de la bugetul de stat ca să-şi achite datoriile

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a afirmat, joi, la Ploieşti, că Guvernul va aloca primăriilor aproximativ 200 de milioane de euro pentru ca administraţiile locale să-şi plătească datoriile către mediul privat, Vosganian spunând că acesta este un gest care ţine de onoarea statului român.

372 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Primăriile vor primi bani de la bugetul de stat ca să-şi achite datoriile

Varujan Vosganian (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Ministrul Economiei a anunţat, joi, la Ploieşti, în cadrul unui workshop la care au participat câteva zeci de oameni de afaceri din Prahova, că miercuri Guvernul a discutat despre plata datoriilor autorităţilor locale către firmele private şi că Executivul a decis să aloce primăriilor aproximativ 200 de milioane de euro pentru achitarea acestor datorii.

"Onoarea statului român spune că trebuie să ne plătim arieratele. Ieri (miercuri - n.r.) am avut o discuţie în Guvern şi am decis să alocăm primăriilor o sumă considerabilă, ca ordin de mărime în jur de 200 de milioane de euro, ca primăriile să-şi plătească obligaţiile faţă de mediul privat. În primul rând ca să ajutăm mediul privat să-şi revină acolo unde aceste arierate făceau dificilă continuarea activităţii, dar în acelaşi rând pentru a introduce şi acest concept de onoare, care să fie onoarea cuvântului dat, dar să fie şi apărarea onoarei statului", a spus Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a precizat că susţine gesturile şi măsurile care apără onoarea statului şi că-şi doreşte ca, într-o zi, românii să spună nu doar că sunt mândri "nu doar de fotbalişti şi de cântăreţi, ci şi de instituţii".

"Domeniul economic este primul în care trebuie să restabilim prestigiul instituţiilor statului român", a mai spus Varujan Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici